Фахівцями Луцької ОДПІ не виявлено порушень законодавства у сфері виплат доходів нерезидентам

Фахівцями Луцької ОДПІ не виявлено порушень законодавства у сфері виплат доходів нерезидентам

29.08.13 13:30 0 1005
Протягом 7 місяців поточного року суб’єкти зовнішньо-економічної діяльності міста Луцька та району не допустили порушень з питань дотримання вимог податкового законодавства в частині оподаткування виплат доходів нерезидентам.

В той час, як за відповідний період минулого року за допущені порушення було донараховано податку разом із штрафними санкціями на суму 184,8 тисяч гривень, – проінформували у відділі контролю за валютними операціями у сфері ЗЕД.

«Ми вважаємо тенденцію у зменшенні порушень цілком закономірною. Підвищення правової культури серед платників податків, постійна робота з роз’яснення податкового та валютного законодавства у сфері оподаткування виплат доходів нерезидентам є основою суттєвого зменшення самої кількості згадуваних порушень», – зазначила начальник відділу Лариса Лукасевич.

За словами Лариси Лукасевич, під доходами, отриманими нерезидентом із джерелом їх походження з України, слід розуміти проценти, дисконтні доходи, дивіденди, роялті, фрахт та інші доходи від провадження нерезидентом (постійним представництвом цього нерезидента) господарської діяльності на території України.

Оподаткування таких доходів здійснюється відповідно до ст. 160 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VІ з урахуванням Конвенцій, які укладені Урядом України і іноземними державами про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження податкових ухилень.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ