У Волинській області екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів набере чинності з 01 вересня 2013 року

У Волинській області екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів набере чинності з 01 вересня 2013 року

29.08.13 13:13 0 993
Платниками податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів є особи, які ввозять на митну територію України транспортні засоби або кузови до них в митному режимі імпорту. Ця норма передбачена п.п. 240.21.2 пункту 240.21 ст. 240 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями і вступає в дію з 1 вересня 2013 року.

Про це повідомили у відділі місцевих податків і зборів, плати за землю, ресурсних та неподаткових платежів управління оподаткування та контролю об’єктів операцій Луцької ОДПІ.

Для різних категорій платників податків дата виникнення податкового зобов’язання різна, зокрема, для транспортних засобів та кузовів, що ввозяться на митну територію України, є дата подання до митного органу митної декларації на транспортний засіб (кузов) або партію транспортних засобів (кузовів); для виробників – дата реалізації, а для покупців у неплатників податку – дата подання в ДАІ заяви про перереєстрацію транспортного засобу.

Закон передбачив і пільги щодо сплати даного податку. Скористатися ними зможуть платники податків, які здійснюють реалізацію транспортного засобу спеціального призначення та забезпечують автомобілями інвалідів з умовою отримання оплати з рахунків державного або місцевого бюджетів, коштів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Транспорт, призначений для вивозу за межі митної території України в митному режимі експорту також звільняється від сплати податку за утилізацію.

Не стануть об’єктом оподаткування транспортні засоби, які придбаваються на території України і в установленому порядку були вперше зареєстровані або перереєстровані до 1 вересня 2013 року, у власників транспортних засобів або в осіб, які не є платниками цього податку, а також, здійснюють продаж таких транспортних засобів після 1 вересня 2013 року.

В Луцькій ОДПІ нагадують платникам, що розмір податку розраховується, виходячи зі ставок і коефіцієнтів для кожного виду транспортного засобу, обсягу двигуна, року випуску, маси та інших характеристик.

Довідково: зміни щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів набере чинності з 01 вересня 2013 року.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: у ДТП на ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ