В Закарпатській області міліція-це надійні очі міста

В Закарпатській області міліція-це надійні очі міста

29.08.13 13:08 0 936
Запорука стабільності, гарант розвитку держави, надія на світле майбутнє та гідне й безпечне життя наших дітей – це, перш за все, спокійна криміногенна ситуація в твоєму населеному пункті. У нашому випадку—в Ужгороді.

Пересічним громадянам деколи здається, ніби усе так «гладесенько», й життя у нашому місті далеке від бандитських перипетій. В основному так воно і є, однак такій спокійній атмосфері ми завдячуємо правоохоронцям.

Саме вони кожен день, 24 години на добу, сім днів на тиждень, без вихідних й поділу на робочий та особистий час, пильнують усі сфери життя. Адже кожну хвилину комусь спадає на думку вчинити певне злодіяння.

Працівник міліції – не завжди людина в погонах та синій уніформі. Це, перш за все, очі міста. Вони намагаються бачити все, часом навіть зазирати у майбутнє, аби передбачити певні злочини.

Сучасний світ – це епоха спокус, коли ти маєш вільний доступ майже до всього, деколи навіть і до протизаконних речей. Особливий вплив такі речі здійснюють на несформовану дитячо-підліткову психіку. Саме в такому віці, під певними зовнішніми та внутрішніми факторами, особа здійснює необдумані, емоційні вчинки, які деколи несуть за собою тяжкі наслідки.

На літо припадає пік дитячої злочинності, коли у школярів канікули і вдосталь вільного часу. Та робота з дітьми триває круглий рік. Міліція здійснила вже ряд оперативно-профілактичних заходів: «Діти вулиці», «Денне місто», «Канікули». Профілактують правоохоронці жебракування та бродяжництво серед дітей, продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів. Всього складено вже сотню адміністративних протоколів за різними статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Деколи молоде покоління робить протизаконні вчинки, споглядаючи горе-приклади старших. Для когось злодіяння – це вже сенс життя, протоптана дорога, по якій злочинець кожен раз йде з невпинним ентузіазмом чи, можливо, вже просто не знаючи інших варіантів та способів життя. Й ось ця видимість тихого, спокійного, провінційного містечка – оболонка, за якою ховається добряча кількість злочинів. Так, сектором карного розшуку міськвідділу за шість місяців поточного року було розкрито 188 злочинів, а саме: два вбивства, розбійний напад, 8 грабежів, 141 крадіжка, два факти незаконного обігу наркотичних речовин, 10 фактів незаконного поводження зі зброєю, дорожньо-транспортну пригоду зі смертельним наслідком, зґвалтування, 4 навмисні пошкодження майна шляхом підпалу, 5 фактів підробки документів, два факти нанесення тілесних ушкоджень, три факти незаконного заволодіння автотранспортними засобами, два хуліганства та три шахрайства. Люди навіть йдуть на такі злочини, як надання завідомо неправдивих показів (3 факти)…

Якщо людина провела певний період свого життя в місцях позбавлення волі, то їй, по-перше, важко адаптуватись до нормального життя, по-друге, є великий відсоток здійснення нею злочинів повторно. Тому дільничими інспекторами міліції з початку року вжито ряд заходів, спрямованих на забезпечення контролю за способом життя та поведінкою підоблікового елементу, проведено профілактичні бесіди щодо недопущення в майбутньому протиправних діянь. Основна увага приділялася раніше судимим. З цією метою на території міста Ужгорода організовувались та проводилися профілактичні відпрацювання, подворові та поквартирні обходи. Безпосередньо дільничими інспекторами було розкрито 74 злочини. Виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 1067 осіб, що вчинили різного роду правопорушення.

У більшості людей, коли мова заходить про злочини, першими спадають на думку крадіжка, вбивство й тому подібні жахливі речі. Проте найбільший відсоток злочинів пов'язаний з грошовими махінаціями та загалом з економічною сферою життя міста. Сектор Державної служби боротьби з економічною злочинністю Ужгородського МВ УМВС здійснив ряд заходів, спрямованих на покращення профілактики злочинності, стабілізації оперативної обстановки, забезпечення громадської безпеки, викриття та розслідування злочинів. Було виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 173 факти щодо скоєння злочинів у сфері економіки.

Міліція докладає усіх зусиль, аби громадянам міста та його гостям було небоязко ходити вночі вулицями, аби спалося спокійно, аби батьки не боялися за своїх дітей, коли відпускають їх на прогулянку. Ведеться робота не лише в напрямку розкриття злочинів та покарання винних. Головною задачею міліції є недопущення правопорушень та злодіянь. Саме тому значні сили міліції звернені на профілактичні бесіди з громадянами, роботу з дітьми та підлітками. Адже лише належне правове виховання й обізнаність в подібних питаннях допоможуть вже в найближчому майбутньому знизити рівень злочинності в нашому місті.

Галина Михайлова

Еліна Андрусь

студентки відділення журналістики УжНУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці: Meridian ...

КОМЕНТАРІ