СЕРГІЙ ШУТЯК: «Багатьох смертей на дорогах могло б і не бути, якби перевізники краще дбали про безпеку пасажирів, а не лише гналися за прибутком»

СЕРГІЙ ШУТЯК: «Багатьох смертей на дорогах могло б і не бути, якби перевізники краще дбали про безпеку пасажирів, а не лише гналися за прибутком»

29.08.13 13:03 0 970
Борючись за власну вигоду, перевізники нерідко нехтують безпекою пасажирів. І прикладів цьому недбальству — безліч. Це і, попри заборону, переповнені вщент маршрутки, з яких на зупинках практично випадають люди, і автобуси, які зяють іржавими дірами у кузові, і водії, які мають ненормований робочий день.

Пасажирські перевезення — справа досить вигідна, цим видом підприємницької діяльності займаються багато організацій, підприємств різних форм власності та приватних осіб, між якими існує жорстока конкуренція. Проте змагання за прибуток серед українських перевізників, на жаль, далеке від цивілізованих норм. В результаті боротьби конкурентів-перевізників українські пасажири не виграють, як це мало б бути за логікою, а лише програють. Причому, в жертву у безкомпромісній боротьтбі за вигоду перевізники приносять не лише комфорт і законні права громадян, а й їхню безпеку.

Як розповів начальник УМВС України в Хмельницькій області Сергій Шутяк, аналіз дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирського автомобільного транспорту свідчить, що серед порушень, які впливають на безпеку пасажирських перевезень найчастіше зустрічаються такі, як ігнорування вимог щодо утримання автобусів у технічно справному стані та відсутність контролю за ними перед виходом на лінію, грубі порушення порядку допуску водіїв до керування транспортними засобами. На практиці, як правило, майже не здійснюється передрейсовий контроль стану здоров‘я водіїв, фактично не контролюється тривалість робочого часу, а водії нерідко не мають елементарних умов для відпочинку.

Прагнучи подолати існуючі проблеми з безпекою у сфері пасажирських перевезень, правоохоронці Хмельниччини вживають низку профілактичних заходів, серед яких, зокрема, перевірки автогосподарств пасажироперевізників, встановлення належного контролю за технічним станом автобусів під час їх експлуатації тощо. Працівники управління ДАІ в області лише за останній місяць перевірили 103 автогосподарства, що складає 22% від усіх зареєстрованих на Хмельниччині. Для усунення виявлених в ході перевірок недоліків посадовим особам автогосподарств видано 48 приписів ДАІ, крім того, 19 посадовців притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання згаданих приписів.

Також у ході профілактичних операцій задокументовано 29 випадків перевищення дозволеної швидкості руху водіями автобусів, задокументовано 19 фактів порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, 6 фактів керування водієм автобуса без відповідної ліцензійної картки.

Генерал-майор міліції Шутяк переконаний, що багатьох смертей на дорогах могло б і не бути, якби перевізники краще дбали про безпеку пасажирів, а не лише гналися за прибутком. Він також запевнив, що контроль за тим, як пасажироперевізники піклуються про безпеку своїх клієнтів, з боку міліції тільки посилюватиметься.

Шановні громадяни! Якщо ви стали свідками порушення правил дорожнього руху або інших порушень, вчинених пасажирськими перевізниками, чи вас не задовольняє технічний стан транспортних засобів, якими здійснюються перевезення, не будьте осторонь, повідомляйте за телефонами:

(0382) 75-22-11 або (0382) 75-25-11 — чергова частина управління ДАІ УМВС України в Хмельницькій області

Давайте подбаємо про безпеку пасажирських перевезень разом!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усі політичні групи ...
Наступна новина: Цьогоріч податківці ...

КОМЕНТАРІ