У Львівській області ярослав Качмарик взяв участь у прощі до Свято-Успенської Унівської Лаври

У Львівській області ярослав Качмарик взяв участь у прощі до Свято-Успенської Унівської Лаври

29.08.13 14:11 0 1134
28 серпня 2013 року відбулася XXII проща до Свято-Успенської Унівської Лаври, у якій взяли участь кілька десятків тисяч прочан. Цьогоріч паломництво до Унівської лаври відбулася під гаслом "Віра – світло мого життя!". Проща присвячена Року Віри, який повинен принести спільне зобов'язання заново відкрити й вивчити фундаментальний зміст віри. Як зазначив настоятель Лаври Ігумен Єромонах Теодор (Мартинюк), це найчисленніша проща з усіх, які раніше відбувалися. Архиєрейську Божественну літургію очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. У прощі взяв участь депутат Львівської обласної ради свободівець Ярослав Качмарик.

Після Богослужіння депутат передав настоятелю Лаври Ігумену Теодорові (Мартинюку) вітальний адрес з нагоди ХХІІ прощі до Свято-Успенської Унівської Лаври від голови Львівської обласної ради Петра Колодія. "Усі прочани, присутні тут, творять єдину родину, об'єднану в Господі Ісусі Христі. Сподіваємося й віримо в те, що з цього святого місця Ви підете духовно й морально оновленими і впевненими в українській історичній перспективі. Наші спільні зусилля та жертовна праця стануть запорукою майбутнього процвітання української держави", – йдеться у вітанні.

Довідка: Свято-Успенська Унівська Лавра Студійського уставу – один із найдавніших монастирських комплексів України, центральна обитель Галицької єпархії впродовж XIV–XVIII ст., осередок чернечого життя монахів Студійського уставу, унікальний архітектурний ансамбль-пам'ятка.

Розташована в селі Унів Перемишлянського району Львівської области.

Монашество Студійського уставу митрополит Андрей Шептицький відновив 1898 року, поклав на нього завдання плекати прадавню Східну традицію чернечого життя. Монахи-студити дотримуються Студійного уставу, який у ХІ ст. принесли на Україну з Константинополя та Афону преподобні отці Антоній і Теодосій Печерські.

Щороку, двічі на рік, із монастиря св. Обручника Йосифа вирушає піша проща до Унівської Лаври, яка збирає щораз більше паломників, переважно молодь. Проща починається св. Літургією в храмі св. Михаїла, триває три дні і закінчується всенічною молитвою та архієрейською св. літургією в Унівській Лаврі.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбулося ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ