Росія: заклики до військового втручання в Сирію є «викликом» статуту ООН

Росія: заклики до військового втручання в Сирію є «викликом» статуту ООН

29.08.13 13:17 0 934
Заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатилов заявляє, що заклики до військового втручання в Сирію є «неприхованим викликом» статуту ООН. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Гатилов заявив про це генеральному секретареві ООН Пан Ґі Муну в Гаазі.

Росія заявляє, що обговорювати відповідь на ймовірний хімічний напад в передмісті Дамаска 21 серпня до того часу, поки експерти ООН не закінчать своє розслідування, зарано.

Президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати дійшли однозначного висновку: сирійський уряд минулого тижня провів масштабну хімічну атаку мирних жителів. Водночас, за його словами, рішення про військове втручання ще не ухвалене.

можливу операцію в Сирії має обговорити британський парламент. Прем’єр Великобританії Девід Камерон заявив напередодні, що Великобританія не ухвалюватиме рішення про військову відповідь Сирії, поки інспектори ООН не завершать своє розслідування.

Раніше п’ять постійних членів Ради безпеки ООН не змогли узгодити свої позиції стосовно британського проекту резолюції щодо Сирії. Після зустрічі за зачиненими дверима в Нью-Йорку жоден з представників США, Росії, Великобританії, Франції та КНР не виступив перед журналістами.

Повстанці стверджують, що за хімічним нападом стоять урядові сили. Сирійський уряд заперечує ці звинувачення, його підтримують Росія і Китай.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ