В Одесі скульптурну творчість дітей міліціонери-транспортники поєднали з профілактичними бесідами

В Одесі скульптурну творчість дітей міліціонери-транспортники поєднали з профілактичними бесідами

29.08.13 17:09 0 1199
Працівники УМВС України на Одеській залізниці відвідали дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Затока», де провели ігрові конкурси та розповіли про заходи безпеки під час відпочинку.

Санаторій, в якому проходять реабілітацію понад 300 дітей з порушенням опорно-рухомого апарату, розташований в мальовничій зоні, де Дністровський лиман впадає в Чорне море. Тут цілорічно лікуються діти зі всієї України.

Як завжди зустріч правоохоронці почали з профілактичної бесіди-вікторини про правила поведінки на об’єктах залізниці та при купанні в морі, яку провів оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей лінійного відділу на ст. Одеса-Головна лейтенант міліції Володимир Криницький.

Така розмова тут завжди актуальна, адже в кількох метрах від санаторію пролягають залізничні колії, які ведуть до міст Білогород-Дністровський та Ізмаїл, а територію оточує морська гладь. Діти правильно відповідали на поставлені питання, наводили приклади неправильної поведінки своїх ровесників.

Згодом вихованці середньої групи вийшли на пляж санаторію, де під керівництвом правоохоронців розділилися на три команди та прийняли учать у конкурсі піщаних фігур на тему «Транспортна міліція очима дітей».

Спочатку діти обрали капітанів та самі придумали назви команд на залізничну тематику – «Одеса-Головна», «Бронепотяг» та «Дрезина». Після чого учасники конкурсу визначили, які фігури вони будуть ліпити з піску та приступили до роботи. Крім Володимира Криницького таланти юних скульпторів оцінювала оперуповноважений сектору КМСД ЛВ на ст. Одеса-Головна лейтенант міліції Анастасія Кириловська.

В конкурсі перемогла команда «Бронепотяг» з 12-річним капітаном Софією Когут, яка створила піщаний потяг і закритий залізничний переїзд, біля якого стояв автомобіль.

На другому місці опинилась команда «Одеса-Головна». Десятирічний капітан Олександрою Пацько представив журі макет піщаної залізниці від станції Одеса-Мала до станції Одеса-Товарна.

Команда «Дрезина», яку очолювала 14-річна Анна-Марія Шановська, виконала скульптуру одеського залізничного вокзалу разом з під’їзними коліями.

За скульптурні здібності та творчу роботу, проявлені під час конкурсу, переможці були нагороджені грамотами.

Діти були вдячні правоохоронцям за цікавий творчий захід, а педагог-організатор санаторію Юлія Шаповаленко від керівництва оздоровчого закладу подякувала міліціонерам-транспортникам за профілактичну та пізнавальну зустріч і запросила до подальшої співпраці.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці

PS: Одесская техника из Техношопа
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кримські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ