Борис Клімчук: З розвитком малого та середнього підприємництва держава пов’язує проведення структурних змін, забезпечення впровадження реформ в економіці та вирішення соціальних проблем суспільства

Борис Клімчук: З розвитком малого та середнього підприємництва держава пов’язує проведення структурних змін, забезпечення впровадження реформ в економіці та вирішення соціальних проблем суспільства

30.08.13 08:36 0 929
«Малий та середній бізнес займає чималу нішу в економіці України. А в сучасних реформах, які проводяться з ініціативи Глави держави, основна увага приділяється саме їх підтримці», - так розпочав своє вітальне слово голова облдержадміністрації Борис Клімчук на засіданні Координаційної ради з питань розвитку підприємництва в області, приуроченому до Дня підприємця.

«Підприємництво є важливим сектором вітчизняної економіки, який сприяє насиченості ринку товарами та послугами, створенню нових робочих місць, зменшенню безробіття», - зазначив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що створення умов для ефективного розвитку бізнесу, дерегуляція його ведення – пріоритети у роботі виконавчої влади області. Для покращення економічного клімату в регіоні значно зменшено втручання контролюючих органів у господарську діяльність. Зокрема, як розповів Борис Клімчук, вже працює сайт «Прозорий контроль», у якому розміщено дані про плани перевірок. Він також звернув увагу й на те, що майже в 9 разів - з понад 1 200 до 141 скорочена кількість різних дозволів. На 30% зменшено перелік ліцензованих видів господарської діяльності.

«Особлива увага Президента, Уряду України приділяється реформуванню системи надання адміністративних послуг, як на центральному так і на регіональному рівнях», - наголосив Борис Клімчук. «В області функціонує сайт «Адміністративні послуги органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Волинської області», де розміщена інформація про адміністративні послуги органів влади та їх надавачів. А 2 липня у Луцьку розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг», - продовжив голова облдержадміністрації.

«Очевидно, що і надалі підтримці саме малого і середнього бізнесу буде приділятися максимальна увага. Адже їх розвиток – основне завдання України, як держави, що прагне приєднатися до Євросоюзу, де більшість ВВП створюють саме малі та середні підприємства»,- резюмував Борис Клімчук.

З нагоди свята голова облдержадміністрації вручив низку почесних відзнак.

В свою чергу, голова Координаційної ради з питань розвитку підприємництва в області, керівник потужного підприємства краю «Модерн-Експо» Петро Пилипюк подякував Борису Клімчуку за «налаштований двосторонній діалог, допомогу та підтримку». «Зараз ситуація така, що в облдержадміністрації завжди нас чують і реагують», - зазначив він.

Разом з тим, Петро Пилипюк озвучив думку чи не всіх підприємців краю, що заходи, які впроваджуються в державі з ініціативи Президента України, посилять роль малого та середнього бізнесу та дадуть потужний поштовх для подальшого їх зміцнення.

Довідково:

У малому та середньому бізнесі області зайнято понад 100 тисяч осіб, що становить майже чверть працездатного населення Волині.

Станом на 01.01.2013 частка малих підприємств у загальнообласному обсязі реалізованої продукції, робіт, послуг становила 13,7% (по Україні – 15,9%), середніх - 42,4% (по Україні – 42%). Всього малими підприємствами реалізовано продукції, робіт, послуг у 2012 році на 7,2 млрд. грн., середніми - 22,2 млрд .гривень.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кримські міліціонери ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ