Прокуратурою міста Нововолинська припинено стягнення зайвих платежів із громадян при оформленні паспорта для виїзду за кордон

Прокуратурою міста Нововолинська припинено стягнення зайвих платежів із громадян при оформленні паспорта для виїзду за кордон

30.08.13 08:18 0 934
Прокуратурою міста Нововолинська проведено перевірку дотримання законодавства при наданні посадовими особами Нововолинського міського сектору Управління державної міграційної служби України у Волинській області громадянам послуг при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Перевіркою виявлено, що в порушення Закону України "Про адміністративні послуги", завідувач Нововолинського міського сектору УДМС запровадив "особливу" процедуру надання платних послуг, без проходження якої особи позбавлялися можливості оформити відповідні документи.

Таким чином громадяни при оформленні паспорта для виїзду за кордон сплачували не лише обов’язкові платежі, а й "добровільні внески" на розрахункові рахунки певних комерційних структур. При цьому громадяни розуміли сплату таких коштів як обов’язковий платіж.

Перевіркою встановлено і факти сприяння службових осіб міського сектору УДМС комерційним структурам, які за оплату у збільшеному розмірі "допомагали" громадянам оформити паспорт для виїзду за кордон.

Вимагали посадовці від громадян при оформленні такого паспорта також і не передбачені законодавством документи, як-от довідку про наявність чи відсутність судимості.

На усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли, прокуратурою міста Нововолинська начальнику управління Державної міграційної служби України у Волинській області було внесено подання.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування завідувача Нововолинського міського сектору УДМС України у Волинській області притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Незаконне стягнення з громадян додаткових коштів за оформлення паспорта для виїзду за кордон припинено.

Прес-служба прокуратури області

Get the Flash Player to see this player. url=/userfiles/flash/VolynVideo/migracijna.flv iurl=/userfiles/image/Volyn/logo2.jpg width=640 height=480 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false var s1 = new SWFObject("/fckeditor/editor/plugins/flvPlayer/flvplayer.swf","single","640","480","7"); s1.addVariable("width","640"); s1.addVariable("height","480"); s1.addVariable("autostart","false"); s1.addVariable("file","/userfiles/flash/VolynVideo/migracijna.flv"); s1.addVariable("repeat","false"); s1.addVariable("image","/userfiles/image/Volyn/logo2.jpg"); s1.addVariable("showdownload","false"); s1.addVariable("link","/userfiles/flash/VolynVideo/migracijna.flv"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("showdigits","true"); s1.addVariable("shownavigation","true"); s1.addVariable("logo",""); s1.write("player60929");
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки працівникам ДСО ...
Наступна новина: Хмельниччина: на ...

КОМЕНТАРІ