На дитячому спорті хмельницькі ділки «нагріли» казну на «дорослі» гроші

На дитячому спорті хмельницькі ділки «нагріли» казну на «дорослі» гроші

30.08.13 08:01 0 842
Працівники Головного управління Міндоходів Хмельниччини викрили «чорного» переможця тендерних торгів, який на поставках спортінвентаря для подільських шкіл привласнив чверть мільйона гривень бюджетних коштів.

Завдати поразки «спритнику» захисникам фінансових інтересів держави допоміг якісний аналіз інформації, що міститься у базах даних відомства та відкритих ресурсах всесвітнього павутиння мережі Інтернет.

Аби прихопити ласий шмат у вигляді бюджетних коштів, приватний підприємець з обласного центру вдався до підробки документів. Так, лише розчерками пера були надані «липові» гарантії про необхідний рівень кваліфікації персоналу постачальника для монтажу дитячих гімнастичних комплексів.

Натомість, як з’ясували правоохоронці, у ділків взагалі не виявилось найманих працівників. А гарантійні ж листи, надані у складі акцептованої тендерної пропозиції, про те, що «спритник» є офіційним представником відомого столичного постачальника високоякісних спортивних товарів, виявились взагалі мильною бульбашкою, адже у Києві про існування хмельницьких партнерів і гадки не мали.

Саме у такий нехитрий спосіб до шкіл області замість брендових м’ячів, перекладин та іншого «фірмового» спортивного приладдя, потрапив звичайнісінький базарний мотлох без жодних документів про якість, безпечність та походження.

Проте вартість для бюджету «безродного» інвентаря в жодному разі не поступалась ціні найкращих світових зразків та більш ніж вдвічі перевищувала відпускні ціни на хмельницькому речовому ринку, де, як встановили працівники Міндоходів, спорттовари і були придбані насправді. Власне, така віртуальна оборудка і дала змогу завищити ціну товару з 175 до 406 тисяч гривень. А, відтак, і «наварити» на безпеці та здоров’ї дітей понад 230 тисяч гривень бюджетних коштів.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд у справі за позовом ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ