Депутат Івано-Франківської міської ради Тарас Бережанський розвиває український осередок у місті Мюнхен (Німеччина)

Депутат Івано-Франківської міської ради Тарас Бережанський розвиває український осередок у місті Мюнхен (Німеччина)

30.08.13 08:23 0 1044
У День Незалежності України в Мюнхені засновано осередок спільноти прихильників ВО «Свобода»

25 серпня 2013 року після недільного Богослужіння в соборі Покрови Пресвятої Богородиці і св. Апостола Андрія Первозванного, що у Мюнхені, отець Володимир Війтович привітав усіх парафіян з 22-ю річницею Незалежності України. Також панотець представив громаді святочних гостей, які прибули з України та із Франкфурта-на-Майні: народного депутата від ВО «Свобода» Олега Осуховського, відомого історика і письменника Романа Коваля, заслуженого діяча культури Василя Панченка та голову осередку прихильників ВО «Свобода» в Німеччині Олексія Ємельяненка. Отець Володимир Війтович запросив присутніх на урочистий захід з нагоди Дня Незалежності в українську домівку, що розташована поряд із церквою (Sch?nstr. 55, 81543 M?nchen).

Розпочався День Незалежності з виконання українського гімну. Організатор свята депутат Івано-Франківської міської ради (фракція ВО «Свобода») Тарас Бережанський запросив консула Генерального консульства України в Мюнхені Ірину Лисенко привітати гостей.

Роман Коваль розповів громаді про свою дослідницьку роботу із вивчення періоду Визвольних змагань в Україні та зауважив на одному з останніх досліджень про несправедливо забутого українського митця і борця за незалежність України Михайла Гаврилка. Також історик представив свій фільм "Стеком і шаблею" та свої книги. В розповіді Романа Коваля про долі забутих героїв багато хто впізнав і долю своєї родини – несправедливо репресованих українців.

Після завершення святкової програми свободівці Мюнхена та Франкфурта-на-Майні створили відділення осередку прихильників ВО «Свобода» в Мюнхені. Керівником відділення було одностайно обрано Тараса Бережанського. Він має активну життєву позицію, завжди в центрі української громади, не полишає своїх депутатських обов‘язків в Україні, адже встигає поряд із навчанням у Німеччині відвідувати сесії в Івано-Франківській міській раді, і розбудовує осередок ВО «Свобода» у Мюнхені.

На завершення сестри при церкві Євгенія, Наталя, Марія та пані Лідія почастували гостей українським борщем та варениками зі сметаною.

Під час заходів у Мюнхені учасники вшанували героїв, які жили та поховані в Мюнхені на цвинтарі Вальдфрідґоф (Lorettoplatz, M?nchen). Наталя Зубенко провела екскурсію зі вшанування полеглих за Незалежність України – Бандери, Стецька, Ленкавського, Козака та інших.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Львівщина: 400 додаткових ...

КОМЕНТАРІ