ЛОДА ініціюватиме підписання трьохстороннього меморандуму між ПАТ «Шахта «Надія», ДП «Вугілля України» та ДТЕК.

ЛОДА ініціюватиме підписання трьохстороннього меморандуму між ПАТ «Шахта «Надія», ДП «Вугілля України» та ДТЕК.

30.08.13 09:14 0 956
Заступник голови Львівської ОДА Сергій Василенко провів нараду щодо стану та перспективи роботи ПАТ «Шахта «Надія». На нараді розглянули ряд важливих питань. Зокрема, із метою забезпечення стабільної роботи копальні, важливим, на є збільшення відвантаження вугілля з ПАТ «Шахта «Надія» на теплові електростанції регіону. Керівництво ЛОДА неодноразово зверталося до Віце-прем’єр-міністра України Ю.Бойка, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Е.Ставицього, Першого заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України І.Поповича щодо вирішення цього питання, завдяки чому відвантаження вугілля збільшилося із 4-6 вагонів щодоби у червні поточного року до 6-9 вагонів щодоби у липні цього року.

Заступник очільника області С.Василенко відзначив, що питання збільшення відвантаження вугілля буде розглянуте при його зустрічі з Міністром енергетики та вугільній промисловості України Е.Ставицьким. Також для вирішення цього питання обласна державна адміністрація буде ініціювати підписання трьохстороннього меморандуму між ПАТ «Шахта «Надія», ДП «Вугілля України» та ДТЕК.

Сергій Василенко повідомив, що облдержадміністрація буде всіляко сприяти збільшенню потужностей ПАТ «Шахта «Надія». «Необхідно продовжити роботу шахти, і зберегти робочі місця, так як припинення роботи шахти може спричинити негативні наслідки для всього шахтарського регіону», – наголосив він.

За підсумками наради Сергій Василенко дав відповідні доручення щодо стабілізації роботи шахти та вирішення проблемних питань.

Довідка:

Шахта «Надія» працює без державної фінансової підтримки на відміну від шахт ДП «Львіввугілля», які отримують державну підтримку на собівартість, яка за 2012 рік склала 834 млн.грн.

ДВАТ «Шахта «Надія» введена в експлуатацію у 1962 році з проектною потужністю 450 тис. тонн видобутку вугілля за рік. За час роботи шахти видобуто понад 23 млн. тонн вугілля. Виробнича потужність шахти становить 100 тис. тонн на рік.

Чисельність працівників становить 971 чоловік, за 14 років створено без залучення бюджетних коштів 422 нових робочих місця.

Розширено основне виробництво, створено дільницю автомобільного транспорту, пекарню, млин, швейний цех, магазин, відновлено роботу шахтної їдальні, підсобного господарства.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ