Понад 26 тисяч першокласників поповнять загальноосвітні навчальні заклади Львівщини

Понад 26 тисяч першокласників поповнять загальноосвітні навчальні заклади Львівщини

30.08.13 08:38 0 953
У 1-ий клас в новому навчальному році піде 26,5 тис. першокласників, що на 800 більше порівняно з минулим роком. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Михайло Брегін 29 серпня під час прес-конференції з нагоди початку нового навчального року.

Також він наголосив, що однією із найбільших проблем галузі освіти є значна кількість малокомплектних шкіл у сільській місцевості, що не сприяє якості знань. Окрім того, важливою складовою забезпечення доступності до якісної освіти для учнів, які проживають у сільській місцевості, є організація їх підвезення шкільними автобусами. Адже понад 21 тис. учнів проживає за межею пішохідної доступності до навчальних закладів.

Нагадаємо, на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року в області із 2002 року успішно реалізується Державна програма «Шкільний автобус».

«У 2012-2013 н.р. перевезення 86% школярів здійснювали 242 автобуси, які придбано на виконання державної, обласної та місцевих програм «Шкільний автобус», – зазначив М.Брегін. – У 2013 році придбано 6 шкільних автобусів коштом обласного бюджету та 15 транспортних засобів коштом державного бюджету. З нового навчального року 90% учнів та дошкільнят перевозитимуть 257 шкільних автобусів».

Також Михайло Брегін наголосив, що для забезпечення 100-відсоткового підвезення учнів до місць навчання, необхідно придбати ще 25 шкільних автобусів, і уже в наступному році цей план буде виконано.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопілля: влада області ...

КОМЕНТАРІ