У Львівській області за підтримки Ірини Сех у Гримайлівці відбувся фестиваль "Стежками героїв"

У Львівській області за підтримки Ірини Сех у Гримайлівці відбувся фестиваль "Стежками героїв"

30.08.13 09:43 0 1077
28 серпня 2013 року в селі Гримайлівка, що на Бродівщині Львівської области, вшосте відбувся фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв", присвячений патріотам, які боролися й віддали свої життя за самостійну соборну українську державу. Учасників фестивалю привітала народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех, за підтримки якої відбувся цей духовно-патріотичний захід. Фестиваль також підтримали Львівська обласна та Бродівська районна ради. На ньому був присутній також депутат Львівської обласної ради свободівець Володимир Чехут.

Вітаючи громаду, Ірина Сех наголосила, як важливо для збереження нації плекати рідну мову, рідне слово, рідну пісню.

"Недаремно кожен режим насамперед прагнув позбавити українців своєї культури та духовности, – наголосила народний депутат. – Це серце народу, душа народу, без яких неможливо уявити горду, самодостатню, незалежну націю. Так само намагається чинити й нинішній режим. Наша пісня, наше слово зникли з інформаційного простору, майже не чути української на радіо й телебаченні, немає україномовних фільмів та програм. І тільки завдяки зусиллям патріотів, ентузіастів, які організовують такі заходи, вдасться зберегти українську ідентичність".

У концертній програмі взяли участь солісти Львівської національної опери Роман Ковальчук та Микола Корнутяк, дует "Ріка життя", духовий оркестр "Галицькі дударі", гурт "Побратими" та аматорські художні колективи.

Фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв" традиційно відбувся під гаслом "Геть тютюн та алкоголь з українських міст та сіл!".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Столичні правоохоронці ...
Наступна новина: Розвиток вітрової ...

КОМЕНТАРІ