У Львівській області черговий семінар для платників податків

У Львівській області черговий семінар для платників податків

30.08.13 09:31 0 1331
Фахівці Буської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області розповіли платникам податків про зміни, внесені до Податкового кодексу України, особливості сплати податку на доходи фізичних осіб, порядок заповнення форми 1-ДФ.

Присутніх було поінформовано щодо можливості придбання електронних ключів в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (АЦСК ІДД) для передачі звітності в електронному вигляді.

Пропонуємо відповіді на запитання, які надійшли від слухачів під час семінару:

Чи передбачена форма заяви (довідки) підтвердження, що чоловік (дружина) не користується правом на підвищений граничний розмір доходу кратно кількості дітей, що дає право на податкову соціальну пільгу?

Відомості про те, що чоловік (дружина) такого платника податку при одержанні податкової соціальної пільги за місцем роботи не користується правом на збільшення розміру доходу кратно кількості дітей відображаються у заяві, яка надається платником податку роботодавцю на застосування податкової соціальної пільги.

При цьому, окремої форми заяви або довідки - підтвердження того, що чоловік або дружина не користується правом на збільшення розміру доходу кратно кількості дітей нормами ПКУ та іншими нормативно-правовими актами не передбачено.

Чи передбачено відповідальність за подання уточнюючого розрахунку форми №1 ДФ?

У разі подання уточнюючих розрахунків за формою №1ДФ до платника податків застосовується штраф у розмірі 510 грн. Якщо протягом року, після накладання штрафу за таке порушення, платник податків подає повторно уточнюючий розрахунок за ф. №1ДФ, то до такого платника податків застосовується штраф у розмірі 1020 грн.

Податковий агент не перерахував податок з доходів фізичних осіб при виплаті заробітної плати. Яка передбачена відповідальність?

До податкових агентів, які здійснюють ненарахування, неутримання та/або несплату (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, застосовується відповідальність у вигляді штрафів та пені.

Відповідно до п. 127.1 ст. 127 Податкового кодексу України ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Дії, передбачені абзацом першим цього пункту, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Крім того, пп. 129.1.1 п. 129.1 ст. 129 ПКУ передбачено, що після закінчення встановлених ПКУ строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

До податкових агентів, які здійснюють ненарахування, неутримання та/або несплату (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, застосовується відповідальність у вигляді штрафів та пені.

Чи спроститься подання звітності при запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі?

З 1 січня 2013 року суб’єкти господарювання повинні в обов’язковому порядку надавати інформацію про обсяги розрахункових операцій, проведених у готівковій або безготівковій формі, за дротовими або бездротовими каналами зв'язку.

Для цього вводиться так звана «електронна стрічка» - електронна звітність за допомогою касової техніки. Завдяки їй передача звітності буде відбуватися в автоматичному режимі.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буська ОДПІ Головного ...
Наступна новина: Суд відправив злочинний ...

КОМЕНТАРІ