В Житомирській області станом на 1 вересня всі працюючі дошкільні навчальні заклади готові до навчального року

В Житомирській області станом на 1 вересня всі працюючі дошкільні навчальні заклади готові до навчального року

30.08.13 08:30 0 832
На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в області проводиться цілеспрямована робота по розвитку мережі дошкільних навчальних закладів.

На даний час в області функціонує 688 дошкільних навчальних закладів (497 у сільській місцевості), де виховується 50,7 тис. дітей. Різними формами дошкільної освіти в області охоплено 97,9% від загальної кількості дошкільнят віком від 3 до 6 років (у сільській місцевості – 95,3%) та 100% дітей 5-річного віку. У дошкільних навчальних закладах дошкільну освіту здобувають 88,6% від загальної кількості дітей дошкільного віку.

У 2013 році заплановано відновити роботу та відкрити ще 30 дошкільних навчальних закладів. Станом на 1.09.13 відновлено роботу 9 дитячих садків, відкрито 19 груп у працюючих дошкільних закладах. Це дало можливість створити 735 додаткових місць.

Станом на 1 вересня всі працюючі дошкільні навчальні заклади готові до навчального року. Значна увага була приділена зміцненню та осучасненню їх матеріально-технічної бази. Протягом поточного року введено в дію та переведено на альтернативні види палива 12 автономних котелень, капітально відремонтовані приміщення 29 дошкільних закладів, у 17 закладах проведено капітальний ремонт покрівлі, у 59 – капітальні ремонти тепло- і водомережі. У переважній більшості закладів частково замінено електротехнологічне обладнання, дитячі меблі, посуд, постільну білизну на суму 12 млн. грн.

Однак існуюча мережа дошкільних навчальних закладів та груп області поки що неповною мірою задовольняє потреби населення. Також потребує вирішення проблема щодо запровадження системи електронної реєстрації дітей відповідного віку з метою їх подальшого влаштування до дошкільних навчальних закладів. Завершити формування регіональної системи електронної реєстрації дітей у дошкільних навчальних закладах планується до 31 грудня поточного року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вірменії у продукції ...
Наступна новина: Засуджено 26-річного ...

КОМЕНТАРІ