На Житомирщині ведеться комплексна робота щодо підвищення якості освіти

На Житомирщині ведеться комплексна робота щодо підвищення якості освіти

30.08.13 08:25 0 836
На виконання доручень Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року ключовими завданнями на найближчий період для освіти Житомирщини буде підвищення якості та забезпечення рівного доступу до загальної середньої освіти, розвиток дошкілля та позашкілля, створення умов для раннього виявлення творчих нахилів дитини, формування фізично здорової особистості, реформування системи інтернатних і професійно-технічних навчальних закладів, підвищення якості вищої освіти, зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів тощо.

Новими соціальними ініціативами Президента України передбачено подальший розвиток системи дошкільної освіти. Протягом 2013 року в області планується розширити мережу дошкільних закладів на 30 дитсадків і довести до 90% відсоток охоплення дошкільнят області садочками. До кінця року необхідно забезпечити запровадження електронної реєстрації дітей в дошкільні заклади, що допоможе ліквідувати черги по їх влаштуванню.

Вимагає значного покращення стан позашкільної освіти, насамперед збереження та розвиток її мережі. Недопустимим є намагання з будь-яких причин закрити чи навіть об’єднати позашкільні заклади, що намагаються зробити у ряді районів і міст.

Важливим напрямком роботи є забезпечення права на освіту дітям з особливими освітніми потребами. Потребує активізації в області робота по створенню у загальноосвітніх навчальних закладах інклюзивних та спеціальних класів, забезпеченню безперешкодного доступу до навчальних закладів дітей з інвалідністю.

Є проблеми в питанні організації перевезення учнів до школи.. На початок минулого навчального року для нашої області було виділено з державного бюджету 15,7 млн. грн., за які для перевезення дітей сільських районів придбані 40 автобусів, ще 16 шкільних автобусів райони області отримали кілька днів тому, тепер їх у нас буде понад 200.

Перевезенням охоплено 99,5% школярів з 13 тисяч дітей, які його потребували. Але ж майже чверть дітей підвозиться рейсовим транспортом. На область потребує ще близько 50 спеціалізованих автобусів. Для вирішення даного питання у районах потрібно ширше використовувати місцеві можливості.

Вважливим питанням є здійснення капітальних ремонтів та реконструкції шкільних будівель. У цьому році такі роботи проведено на 140 освітянських об’єктах.

Одним з головних завдань до завершення 2013 року є обладнання внутрішніх і утеплених санвузлів, які діють зараз лише в половині шкіл області, що є однією з причин проблем зі здоров’ям учнів.

В останні 5 років в області дещо поліпшено ситуацію в цьому питанні. За цей період облаштовано внутрішні санвузли у 104 школах. В основному ці роботи проводилися за рахунок коштів районних та міських бюджетів, благодійних надходжень. Наприклад, у Житомирському районі на спорудження шкільних санвузлів сільськими громадами у 2013 році спрямовано майже 1 млн. грн.

З нового навчального року стоїть завдання забезпечувати харчуванням 100% учнів початкових класів та дітей пільгових категорій. У тих 40 школах, де відсутні їдальні, потрібно забезпечувати дітей буфетною продукцією. Районна влада, керівництво освітньої галузі області триматимуть це питання на постійному контролі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ