Житомирська область: рятувальники взяли участь у навчаннях на газорозподільній станції

Житомирська область: рятувальники взяли участь у навчаннях на газорозподільній станції

30.08.13 08:40 0 861
28 серпня у селі Великі Нізгурці Бердичівського району на магістральному газопроводі «Лупінг Дашава-Київ» відбулися комплексні об’єктові навчання органів управління та сил цивільного захисту Бердичівського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів із залученням підрозділів У ДСНС України у Житомирській області.

Згідно плану навчань, стався раптовий витік та в подальшому вибух газу, внаслідок чого було пошкоджено ділянку магістрального газопроводу. Від вибуху загорілися легкова автівка місцевого мешканця, який за легендою навчань, проїжджав поряд та суха трава. Займання помітили співробітники станції. Вони і зателефонували на номер «101». Прибулі за екстреним викликом бійці 9 Державної пожежно-рятувальної частини локалізували та ліквідували вогонь за допомогою піни та води.

Після цього вже газова служба приступила до ремонту пошкодженої труби. Щойно екскаватор почав копати траншею, щоб дістатися до пориву, як натрапив на снаряд часів Великої Вітчизняної війни. Одразу газівники сповістили про знахідку по телефону рятувальників. Житомирські піротехніки при вилученні снаряду провели обстеження місця, під час якого знайшли ще одну протитанкову міну. Обидві знахідки було забрано та згодом – знищено.

Аварійні ситуації, що надалі за сценарієм траплялися на ділянках газопроводу та газорозподільних станціях, співробітники Бердичівського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів ліквідували вже своїми силами.

Крім того, до навчань були задіяні підрозділи МВС та «швидка допомога».

Співробітники ДАІ перекривали проїзд до місця аварії, а міліція – охороняла ділянку під час проведення ремонтних робіт.

Спільними зусиллями усіх служб порив та аварійні ситуації було ліквідовано. Подолання наслідків надзвичайної ситуації обійшлося «малими жертвами» – постраждало двоє співробітників газової служби. В обох випадках вони отримали умовні опіки і були госпіталізовані каретою «швидкої допомоги».

У цілому і лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів, і рятувальники залишилися задоволеними рівнем взаємодії під час проведення навчань. Ліквідація умовних аварій на станції показала, що у разі виникнення надзвичайної ситуації її буде усунено оперативно всіма наявними силами та засобами.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ліга Чемпіонів. "Шахтар" ...

КОМЕНТАРІ