Засуджено 26-річного рівнянина за розбій

Засуджено 26-річного рівнянина за розбій

30.08.13 08:32 0 1005
32-річний Петро, мешканець Радивилівського району, торік 30 травня повертався з міста Нововолинськ, де працював, додому. Чоловік вирішив переночувати в батька в Рівному, а вже наступного дня добиратися до рідного села. Залишив речі та повернувся на центральний автовокзал. Там зустрівся з давнім товаришем. Вони відвідали кілька розважальних закладів. Одразу після півночі Петро на таксі під’їхав до багатоповерхівки на вулиці Гагаріна. Чоловік зайшов до під’їзду і підійшов до дверей батьківської квартири…

За тим, як Петро під’їхав до будинку, розрахувався з таксистом і попрямував до під’їзду, уважно спостерігав житель обласного центру Юрій. 26-річний молодик уже потрапляв у поле зору правоохоронців за приховування злочину та саме очікував оголошення вироку у цій справі. У ніч проти 31 травня він сидів на лавочці неподалік будинку. Юрій помітив, що чоловік, який вийшов із таксі, нетверезий. Інстинктивно піднявся й попрямував за Петром. Чоловіки піднялися на перший поверх. У цей момент Юрій почав діяти. Він наздогнав незнайомця й почав наносити удари в голову. Юрій упав на сходову площадку й знепритомнів. За лічені секунди нападник обшукав закривавленого незнайомця, витяг з кишені куртки мобільний телефон, з кишені штанів — гаманець, збіг на перший поверх і розчинився в темноті ночі. Юрій вийняв з гаманця півтори тисячі гривень. Оскільки пластиковими картками скористатись не міг, викинув на дах кафе-бару.

Аби відсвяткувати вдалу оборудку, чоловік на таксі поїхав на одного з рівненських диско-барів, де розважався до ранку. Після цього зайшов до супермаркету, придбав пляшку абсенту й поїхав на вулицю Князя Романа. Там в одній з багатоповерхівок у двоюрідного брата проживає його рідний брат з дівчиною. Мобільний телефон Юрій подарував родичам. Звичайно, де його взяв, не уточняв.

Закривавленого й непритомного Петра на сходовій площадці за кілька хвилин після нападу знайшов батько. Він чекав на повернення сина, тому добре почув за дверима шум. Валерій одразу викликав на місце пригоди «швидку» і правоохоронців. Потерпілого госпіталізували, медики діагностували у пацієнта перелом носа і забійні рани голови. Почалося розслідування.

У ході досудового і судового слідства було встановлено всі деталі цієї події. Дії підсудного кваліфіковано за ч. 1 ст. 187 (розбій) КК України. Оскільки Юрій вчинив напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, Рівненський міський суд призначив підсудному покарання у виді арешту на строк шість місяців з відбуванням у кримінально-виконавчій установі.

Державний обвинувач —

Олег КОСТЮК,

старший прокурор прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Піротехніки ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ