Тернопіль та польське місто Тарнов стали містами-побратимами

Тернопіль та польське місто Тарнов стали містами-побратимами

30.08.13 08:48 0 925
З 2005 року розпочалася тісна співпраця між Тернополем та польським містом Тарновом. У сферах культурного, спортивно-туристичного, економічного, освітнього співробітництва відбувається систематичний обмін офіційними делегаціями з метою обміну досвідом.

Відтак, делегація з Тарнова на чолі з міським головою Ришардом Сцігала взяла участь у цьогорічному святкуванні Дня міста Тернополя. В рамках заходів 28 серпня в українському домі «Перемога» відбулося офіційне підписання угоди про побратимство між Тернополем та Тарновом. Міський голова Тернополя Сергій Надал висловив слова вдячності гостям за добру співпрацю, яка вже існує та озвучив наміри розширити напрямки співробітництва.

«Наші міста мають багато спільного. У нас подібні герби, назва і постать засновника міста — Яна Тарновського. ми офіційно оформили давню історію нашої доброї співпраці. Загальновідомо, що Польща є сильним адвокатом України у напрямку євроінтеграції. Не зважаючи на те, що зараз у світі є багато бажаючих посварити наші народи, ми в черговий раз показуємо усім, що це не можливо. Адже дружба між поляками та українцями є міцною та надійною, а підписання угоди про побратимство між нашими міста найкращий приклад цьому», - зазначив Сергій Надал.

Підписання угоди привітали заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський, Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незабаром у Львові ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ