Школу верхової їзди відкрили у Тернополі

Школу верхової їзди відкрили у Тернополі

30.08.13 08:07 0 888
З нагоди святкування Дня міста свою роботу розпочала школа верхової їзди у парку «Топільче». Її облаштували поблизу зоокутка. Школа працюватиме упродовж року. Її ініціатор – керівник державного підприємства «Конярство України» Юрій Волинець. Верхової їзди дітей навчатимуть майстри спорту, першокласні спеціалісти і фанати своєї справи. Окрім тренерів, тут працюватимуть лікар, ветеринар, конюх та інші фахівці.

«Одного коня можна сідлати не більше 4 рази при незначному навантаженні. Ми працюватимемо повний світловий робочий день. Взимку плануємо зробити освітлення, щоб діти могли навчатися упродовж року. У школі верхової їзди можна займатися як професійно кінним спортом, так і в лікувальних цілях – іпотерапією», – розповів Юрій Волинець.

Безкоштовно кататись верхи на конях і тим самим оздоровлюватись зможуть діти, хворі на ДЦП. Для усіх інших це будуть платні заняття, адже коней потрібно годувати, працівникам платити зарплатню, а поле для їзди – утримувати в належному стані. З міського бюджету Тернополя на створення школи верхової їзди для дітей не було витрачено жодної копійки.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ