Голова Тернопільської ОДА схвалив проект обласної програми підтримки сім’ї до 2016 року

Голова Тернопільської ОДА схвалив проект обласної програми підтримки сім’ї до 2016 року

30.08.13 08:02 0 988
На виконання постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Державної цільової соціальної програми підтримки сім’ї до 2016 року”, з метою забезпечення системної та комплексної політики у сфері сім’ї на території області голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян видав розпорядження про схвалення проекту обласної цільової соціальної програми підтримки сім’ї до 2016 року.

Мета Програми полягає у забезпеченні системної та комплексної політики щодо підтримки сім’ї на території області, спрямованої на збереження сімейних цінностей, формування самодостатньої сім’ї та її здатності до усвідомленого народження і виховання дітей, а також підвищення соціального захисту сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Вирішення завдань Програми відповідає пріоритетним напрямкам та Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2015 року.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми - 1783 тис. грн, в тому числі коштів обласного бюджету - 1554 тис. грн, коштів районних бюджетів та бюджету Тернополя - 229 тис. грн. За розрахунками, програма дозволить підвищити престиж сім’ї та посилить роль сімейних цінностей у суспільстві, зміцнити шлюби та зменшити кількість розлучень.

Подолання негативних проявів у функціонуванні інституту сім’ї на є найактуальнішим завданням українського суспільства, вирішення якого потребує цілеспрямованого впливу на відповідні процеси. Прийняття обласної цільової соціальної програми підтримки сім’ї до 2016 року дасть змогу структурним підрозділам у справах сім’ї та молоді районних державних адміністрацій та м. Тернопіль розробити програми та заходи соціальної підтримки сім’ї відповідно до особливостей та специфіки кожного регіону. Таким чином буде забезпечений комплексний підхід до вирішення нагальних проблем функціонування сім’ї на території області.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян доручив управлінню у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації в установленому порядку подати проект Програми на розгляд сесії обласної ради. Аналогічні проекти програм очільник області доручив розробити та подати на розгляд сесій відповідних рад районним державним адміністраціям, виконкому Тернопільської міської ради.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На дитячому спорті ...
Наступна новина: 03.09 – відкриття ...

КОМЕНТАРІ