Лондон опублікував звіт про законність військового втручання в Сирію

Лондон опублікував звіт про законність військового втручання в Сирію

30.08.13 08:02 0 845
Влада Великобританії опублікувала звіт юристів, в якому зазначається легальність можливої військової акції проти режиму сирійського президента Башара Асада без санкції Ради Безпеки ООН. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У той же день були поширені висновки британських спецслужб, згідно з якими 21 серпня в передмісті Дамаска мала місце хімічна атака, і відповідальність за використання хімічної зброї з «великою ймовірністю» покладається на сирійську армію.

Документи було опубліковані напередодні дебатів у британському парламенті щодо Сирії.

Президент США Барак Обама вчора ввечері в телевізійному інтерв'ю повідомив, що поки не ухвалив рішення щодо військових дій проти режиму сирійського президента Башара Асада. Як заявив Обама, США вважають, що хімічна зброя у Сирії використовували саме урядові сили.

Вчора Сполучені Штати заявили, що проект резолюції, яка мала б засудити ймовірне застосування хімічної зброї в Сирії, заблокований у Раді безпеки ООН у зв’язку з позицією Росії. Таку оцінку ситуації озвучила заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Марі Гарф.

Раніше п’ять постійних членів Ради безпеки ООН не змогли узгодити свої позиції стосовно британського проекту резолюції щодо Сирії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На дитячому спорті ...
Наступна новина: 03.09 – відкриття ...

КОМЕНТАРІ