Столичні правоохоронці викрили нарколабораторію, де виготовляли амфетамін для оптової торгівлі

Столичні правоохоронці викрили нарколабораторію, де виготовляли амфетамін для оптової торгівлі

30.08.13 09:42 0 1062
Співробітники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Києва викрили нарколабораторію, де за допомогою нескладного обладнання чоловік виготовляв психотропну речовину – амфетамін. Загальна вартість вилученого наркотику, за цінами чорного ринку, складає понад 240 тисяч гривень.

Організував виробництво 24-річний киянин, за освітою – хімік. Тимчасово ніде не працював, проте для свого виробництва винаймав квартиру в елітному районі на Печерську.

Як розповів заступник начальника УБНОН ГУМВС України в місті Києві Іван Пономарьов, раніше молодик вже потрапляв в поле зору правоохоронців. За оперативною інформацією, хлопець, використовуючи свої знання в області хімії, кілька місяців займався виготовленням та збутом наркотику. До того ж мав намір розширити власну мережу збуту на території столиці.

Затримали чоловіка саме під час спроби продажу 400 грамів амфетаміну. В подальшому правоохоронці провели огляд його квартири, де й вилучили обладнання та вже готовий до продажу наркотик. Психотроп чоловік зберігав у концентрованому вигляді, продавав виключно оптовим покупцям. Останні, в свою чергу, мали можливість значно збільшити його кількість для роздрібного продажу.

До речі, крім затриманого в квартирі знаходилися ще 2 чоловіків, які не тільки допомагали йому у виготовленні наркотику, а й виступали в якості дегустаторів. Під час візиту правоохоронців вони перебували в стані наркотичного сп’яніння. Окрім цього, у 19-річного хлопця та його 24-річного товариша вилучено значну кількість каннабісу.

Наразі за даним фактом слідчим відділом Голосіївського райуправління столичної міліції проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого статтею 307 Кримінального Кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 1 ...
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ