На Запоріжжі затримано группу грабіжників, на рахунку яких понад 30 злочинів

На Запоріжжі затримано группу грабіжників, на рахунку яких понад 30 злочинів

30.08.13 09:55 0 967
Через шоковий стан жінок вирахувати зловмисників було справою не з легких. У ході копіткої роботи оперативники встановили прикмети зловмисників та затримали їх.

Протягом двох останніх місяців на території кількох районів Запоріжжя було скоєно ряд грабежів, виконаних за схожим сценарієм. Як правило, жертвами ставали літні жінки. Злодії «вели» їх до безлюдного місця на кшталт під’їзду чи двору будинку, після чого зривали золоті прикраси: ланцюжки, браслети, годинники та швидко зникали.

Як розповів начальник сектору карного розшуку Орджонікідзевського РВ ГУМВС України в Запорізькій області Андрій Ільгов, до розкриття зухвалих нападів підключилися оперативники райвідділів міста та Запорізького міського управління ГУМВС області. У ході копіткої роботи встановлювалися прикмети злочинців, що, враховуючи спосіб скоєння правопорушень та шоковий стан жінок, було досить нелегкою справою, проводився детальний аналіз всіх обставин, перевірялися особи, які раніше вже мали неприємності з Законом…

Врешті, зусилля міліціонерів увінчалися закономірним успіхом. Одного із зловмисників затримали «за гарячими слідами» після чергового пограбування. Двох його подільників вирахували оперативним шляхом і на їх руках також зімкнулися кайданки. Наразі всіх трьох за рішенням суду заарештовано. Правоохоронцям вже відомо про майже тридцять епізодів їх злочинної діяльності. Проте є всі підстави вважати, що цей перелік не остаточний. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Нагадаємо, що санкцією статті передбачається позбавлення волі на строк до шести років. До речі, для всіх трьох затриманих перебування за гратами не в новинку. Двоє з них раніше вже відбували покарання за скоєння корисливих злочинів, третій – за злочини, пов’язані з наркотиками.

Останню крапку у справі «серійних» грабіжників поставить суд.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Харківські міліціонери ...
Наступна новина: На Львівщині вилучено ...

КОМЕНТАРІ