Експерти ООН залишать Сирію до суботи – Пан Ґі Мун

Експерти ООН залишать Сирію до суботи – Пан Ґі Мун

30.08.13 11:03 0 1072
Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Ґі Мун заявляє, що експерти ООН із застування хімічної зброї мають залишити Сирію до ранку суботи. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Інспектори втретє виїхали на огляд місць поблизу Дамаска, які, ймовірно, постраждали від застосування хімічної зброї урядовими силами Сирії.

можливу операцію в Сирії має обговорити британський парламент. Прем’єр Великобританії Девід Камерон заявив напередодні, що Великобританія не ухвалюватиме рішення про військову відповідь Сирії, поки інспектори ООН не завершать своє розслідування.

Президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати дійшли однозначного висновку: сирійський уряд минулого тижня провів масштабну хімічну атаку мирних жителів. Водночас, за його словами, рішення про військове втручання ще не ухвалене.

Сирійські повстанці стверджують, що за хімічним нападом стоять урядові сили. Сирійський уряд заперечує ці звинувачення, його підтримують Росія і Китай.

Росія заявляє, що обговорювати відповідь на ймовірний хімічний напад в передмісті Дамаска 21 серпня до того часу, поки експерти ООН не закінчать своє розслідування, зарано. Влада Китаю закликає до стриманості. Міністр закордонних справ країни заявив, що проведення військової операції суперечить принципам ООН і призведе до подальшої дестабілізації на Близькому Сході.

Раніше п’ять постійних членів Ради безпеки ООН не змогли узгодити свої позиції стосовно британського проекту резолюції щодо Сирії. Після зустрічі за зачиненими дверима в Нью-Йорку жоден з представників США, Росії, Великобританії, Франції та КНР не виступив перед журналістами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Організатор московських ...
Наступна новина: Олег Тягнибок зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ