Рішення обмежити імпорт українських товарів до Росії було поспішним – Янукович

Рішення обмежити імпорт українських товарів до Росії було поспішним – Янукович

30.08.13 11:28 0 1073
Президент України Віктор Янукович переконаний, що рішення державних структур Російської Федерації щодо імпорту окремих груп товарів українського виробництва було поспішним. Про це Янукович заявив в інтерв’ю українським телеканалам, повідомила його прес-служба. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Президент повідомив, що цю проблему він обговорив під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Я чітко зрозумів, що це рішення було поспішним і воно не було продуманим», – сказав президент України .

Він також висловив переконання, що Україні необхідно шукати шляхи подальшої співпраці з Росією і країнами Митного союзу.

«Я далекий від того, що нам треба ускладнювати відносини з Росією і країнами Митного союзу. Нам, навпаки, треба думати, як їх спростити, як шукати взаєморозуміння, як побудувати модель відносин України з країнами Митного союзу. Саме це питання непокоїть і президента Росії, тому що він добре розуміє, що будь-яка ситуація, яка ускладнюватиме ці відносини, не піде на користь ні Україні, ні Росії», – наголосив Янукович.

Радник російського президента Володимира Путіна Сергій Глазьєв раніше заявляв, що Росія може порушити питання про скасування режиму вільної торгівлі з Україною після підписання нею угоди з ЄС. Перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов не виключав, що Росія може почати застосовувати до України спеціальні механізми митного контролю і низку інших заходів, якщо Київ підпише угоду про асоціацію з ЄС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна виступає проти ...
Наступна новина: Україна посилить контроль ...

КОМЕНТАРІ