Суд у справі за позовом «регіоналки» Богословської до свободівця Олександра Аронця перенесено на 10 вересня

Суд у справі за позовом «регіоналки» Богословської до свободівця Олександра Аронця перенесено на 10 вересня

30.08.13 00:44 0 1045
29 серпня 2013 року в Печерському районному суді Києва (вул. Гайцана, 4, суддя Вовк С.В.) відбулося перше судове засідання у справі за позовом "регіоналки" Інни Богословської до свободівця Олександра Аронця з вимогою відшкодування 250 тисяч гривень за начебто наклепницький допис у соцмережах "Фейсбук" і "Твіттер".

Під час судового засідання адвокат Олександра Аронця Іван П’ятак заявив кілька клопотань, однак сумновідомий суддя Вовк відхилив їх усі. Тому захист свободівця заявив клопотання про перенесення справи для уточнення правової позиції. Розгляд справи перенесли на 15:00 10 вересня.

«Відчувається, що суддя дещо упереджено розглядає справу, адже заявлені адвокатом клопотання мали ґрунтовне юридичне підґрунтя. Однак суддя їх відхилив.

Що ж до змісту справи, то ще раз хочу наголосити, – справа є виключно політичною, спрямована на обмеження свободи слова в єдиному місці, яке ще не підконтрольне владі, – соцмережах. Якщо суд присудить відшкодувати 250 тисяч гривень за допис на приватній сторінці в соціальній мережі, це поставить під удар всіх користувачів соцмереж в Україні, а таких приблизно 10 мільйонів. Тоді за будь-який вислів чи критику чинної влади людям зможуть присуджувати неймовірні моральні збитки. Цим влада остаточно узурпує свободу слова в Україні, адже єдиним місцем, де можна буде вільно висловлюватися про режим Януковича, знову стане кухня», – заявив Олександр Аронець.

«На цьому судовому засіданні суддя залишив без задоволення наші клопотання, зокрема про залучення в якості третіх осіб юридичних компаній Twitter Inc та Facebook як власників веб-сайтів, на яких було поширено інформацію, що є предметом спору. На мою думку, така позиція суду не відповідає судовій практиці, зокрема Постанові Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи», – заявив адвокат Іван П’ятак.

Світлини з події: https://picasaweb.google.com/102652274152528116947/NNyWx

Довідка: Київська "Свобода" розцінює відкриття Печерським районним судом Києва провадження у справі за позовом одіозної "регіоналки" Інни Богословської до члена Київського міського комітету Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександра Аронця як спробу влади остаточно монополізувати весь інформаційний простір країни, додавши до підконтрольних владі ЗМІ ще й соціяльні мережі. Нагадаємо, що Богословській не сподобався допис Олександра Аронця у соціяльних мережах "Фейсбук" та "Твіттер" про те, що під час однієї із сутичок у Верховній Раді вона вкрала натільний хрестик у народного депутата України свободівця Олега Гелевея. Відтак вона вимагає стягнення зі свободівця 250 тисяч гривень, а також спростування начебто недостовірної інформації, що, на її думку, міститься в дописі націоналіста. Докладніше:http://www.svoboda.kiev.ua/diyalnist/novyny/041598/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: А.Садовий про ситуацію з ...
Наступна новина: На дитячому спорті ...

КОМЕНТАРІ