Олег Тягнибок: «Європейський цивілізаційний вибір – це безальтернативний вектор зовнішньополітичного руху України»

Олег Тягнибок: «Європейський цивілізаційний вибір – це безальтернативний вектор зовнішньополітичного руху України»

30.08.13 08:48 0 1018
«Європейський цивілізаційний вибір – це безальтернативний вектор зовнішньополітичного руху України. Після відродження української державності повернення України в сім’ю європейських нації є природним прагненням української громади. На жаль, двадцятидвохрічне зовнішньополітичне хитання влади в Україні призвело до чергової агресивної спроби Росії силою втягнути Україну в свій імперський євразійський геополітичний проект, що ховається під маскою Митного Союзу. Адже відродження Російської імперії апріорі неможливе без України. Відтак, ухвалення Асоціації між Україною та ЄС стане кроком до рішучого та незворотного розриву України з колоніальним минулим», – заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле у Брюсселі.

Також Олег Тягнибок наголосив: «Осіння сесія Верховної Ради має дати ключові відповіді на геополітичні виклики, які стоять перед нашою державою. А це і робота щодо підписання Асоціації з ЄС на найближчому самітті, і відповідь на торгівельну війну, яку знавісніло веде проти України північно-східний сусід. Політика вичікувань, лавірувань між різними геополітичними центрами, задобрювання агресорів виявилася провальною. Український парламент має чесно і відкрито сказати усім партнерам України про незворотність та безальтернативність європейського цивілізаційного вибору та налагоджувати взаємини з усіма сусідами на рівних, а не васалітетних засадах.

Фракція «Свободи» підтримувала і підтримуватиме усі необхідні для укладення Асоціації з ЄС законодавчі ініціативи. На жаль, саме нинішня парламентська більшість систематично саботує ухвалення Верховною Радою необхідних законодавчих змін. Адже реформування судової системи, прокуратури, ухвалення справедливого виборчого законодавства, як цього вимагають європейські партнери, підірве сили антиукраїнського режиму».

Також лідер «Свободи» зустрівся із віце-президентом Європейської Народної партії, членом Європарламенту паном Яцеком Саріуш-Вольські. Сторони обговорили можливість розширення та поглиблення міжпартійних контактів.


Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Впровадження ...
Наступна новина: Незабаром у Львові ...

КОМЕНТАРІ