Олег Тягнибок зустрівся з віце-президентом Европейської народної партії Яцеком Саріуш-Вольські

Олег Тягнибок зустрівся з віце-президентом Европейської народної партії Яцеком Саріуш-Вольські

30.08.13 11:08 0 1006
29 серпня 2013 року в ході зустрічей з европейськими політиками у Брюсселі (Бельгія) Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок зустрівся з депутатом Европейського парламенту від Польщі, віце-президентом Европейської народної партії паном Яцеком Саріуш-Вольські.

Під час зустрічі Олег Тягнибок розповів пану Вольські про програмні засади діяльности українських націоналістів та про роботу партії на сучасному етапі. Зокрема, очільник ВО «Свобода» наголосив, що робота націоналістів в українському парламенті спрямована на забезпечення виконання з боку України взятих на себе зобов’язань перед Европейським Союзом щодо підписання в листопаді цього року у Вільнюсі Угоди про асоціяцію між Україною та ЕС. Окрім цього, лідер націоналістів звернув увагу европейського політика на загрози з боку російської держави, які виникають перед українцями.

«Росія всілякими способами намагається втримати Україну в орбіті свого імперського впливу. Сучасна імперська політика Кремля проявляться, як ніколи, виразно. Зокрема, бачимо це на прикладі намагань Росії шляхом ультиматумів нашій державі затягнути українців до Митного союзу, нав’язати торговельну війну», – зазначив Олег Тягнибок.

Своєю чергою, віце-президент Европейської народної партії виокремив три чинники, які безпосередньо впливають на можливість підписання у Вільнюсі Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом: стале невиконання українською владою плану дій, спільно виробленого Европейським Союзом та Україною; перешкоди, які Росія створює для України; наявність різних думок в інститутах ЕС щодо готовности України приєднатися до Европейського Союзу у форматі асоціяції. Евродепутат також зазначив, що свого часу умови, які висував ЕС до Польщі, були значно більші за обсягом і змістом, ніж ті, які зараз висуває Україні. Проте Польща виконала всі заплановані заходи і вчасно здійснила зміни у своєму законодавстві для його гармонізації із законодавством ЕС. На жаль, як зазначив пан Яцек Саріуш-Вольські, українська сторона не спроможна виконати повною мірою зобов’язання, які вона взяла на себе перед ЕС.

Олег Тягнибок підкреслив, що підписання Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським
Союзом є набагато важливішим для подальшої долі української нації та европейської спільноти, ніж сьогоденні невизначеність і вагання режиму Януковича, який «намагається й надалі всидіти на двох стільцях – бути і з Заходом, і зі Сходом, проте неспроможний однозначно зробити свій вибір на користь европейського цивілізаційного розвитку».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зробимо владу ...

КОМЕНТАРІ