Справу за позовом «тітушків» проти націоналістів направили до апеляційного суду

Справу за позовом «тітушків» проти націоналістів направили до апеляційного суду

30.08.13 14:23 0 1263
30 серпня 2013 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» пікетувала засідання Шевченківського районного суду у справі за позовом так званих «тітушків» проти націоналістів Ярослава Лисенка, Сергія Бойка, Олексія Воронцова та Віталія Грузинова. Націоналістів звинувачують у нападі на «тітушків» 18 травня 2013 року та інкримінують 296 статтю ККУ – «Хуліганство». Прикметно, що так звані «потерпілі» не з'явилися на суд і цього разу, а про причини неявки суд не повідомили.

На початку судового засідання захисник Ярослава Лисенка свободівець Іван П’ятак заявив клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. Своє клопотання захисник обґрунтував тим, що в відсутністю в обвинуваченні прізвища, ім’я та по батькові ще одного обвинуваченого, належного викладення фактичних обставин справи, невідповідністю викладу обставин справи кваліфікації дій, які вчинив Ярослав Лисенко, та відсутністю прізвищ та імен групи прокурорів і слідчих. Віталій Грузинов, своєю чергою, зачитав скаргу на дії слідчого О.П. Гавінського, в якій, зокрема, йшлося: «Слідчий вніс неправдиву інформацію до протоколу допиту. На запитання слідчого: «Чи погоджуєтеся ви з показами потерпілого?» я нібито надав відповідь – «Ні, повністю не погоджуюся. Не погоджуюся з тим, що я наніс 5 ударів, максимум міг нанести один удар рукою можливо передпліччям». Такої відповіді я не давав, що підтверджує відсутність мого особистого підпису під цією відповіддю».

Долучивши клопотання та скаргу до матеріялів справи, суддя Людмила Козятник вирушила до кімнати для нарад. Повернувшись за годину до зали, суддя зачитала ухвалу про скерування звинувачувального акта до апеляційного суду міста Києва.

Відео: http://youtu.be/cz8sAmAE0J4

По завершенні суду голова Солом'янської районної організації ВО «Свобода» в м. Києві Ярослав Лисенко так прокоментував цю ухвалу: «Справа зайшла в юридичний колапс, адже ми подали клопотання, щоб її направили до прокуратури і взагалі її закрили як таку, яка є правовою колізією, якоюсь нісенітницею й епістолярним жанром, а не справою, яку треба розглядати. Адже в справі є великі процесуальні порушення. Однак суддя знайшла ще одну притичину, бо вона не хоче розглядати справи, не горить бажанням захищати «тітушок» і не горять бажанням відпустити свободівців, тому наша справу «відфутболено» до апеляційного суду»

Відео:





Під час судового засідання націоналістів прийшли підтримати активісти з державними і свободівськими прапорами. Учасники пікетування суду скандували: «Суддя, пам'ятай: Янукович – не вічний!», «Патріоти переможуть банду!» та инші. Звинувачуваних також прийшов підтримати народний депутат України, голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Іллєнко. Коментуючи дії суду, націоналіст наголосив: «Судді розуміють, що ця справа є абсолютно надуманою, тому не хочуть братися за неї. Вони переадресовують її в апеляційний суд, відповідно, щоби той взяв відповідальність на себе».

Світлини з події: https://plus.google.com/u/1/photos/102652274152528116947/albums/5917862622013291953

Довідка: 18 травня 2013 року в Києві відбулася багатотисячна опозиційна акція протесту "Вставай, Україно!". Під час заходу на колону мітингувальників напали близько пів сотні "спортсменів". За фактом подій порушено кримінальну справу за статтею "Хуліганство". Прикметно, що на подібних судилищах замість того, аби притягнути до відповідальности банду «тітушків», до буцегарні намагаються кинути націоналістів, які захищали журналістів та мирних учасників акції.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чи переноситься термін ...
Наступна новина: У Дніпропетровську хвалько ...

КОМЕНТАРІ