У цьому році підрозділи внутрішньої безпеки МВС розглянули понад 2,5 тисячі звернень громадян

У цьому році підрозділи внутрішньої безпеки МВС розглянули понад 2,5 тисячі звернень громадян

30.08.13 14:29 0 1038
Саме така кількість заяв та повідомлень про порушення у діях працівників міліції надійшла до органів внутрішніх справ України. За матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки органами прокуратури розпочато понад 1,2 тисяч кримінальних проваджень.

З метою очищення органів внутрішніх справ від порушників дисципліни і законності працівники підрозділів Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Міністерства упродовж цього року здійснили перевірку 2577 звернень громадян щодо неправомірних дій працівників міліції.

За матеріалами підрозділів ДВБ складено та направлено на розгляд суду 65 адміністративних протоколів про порушення посадовцями міліції антикорупційного законодавства. 49 матеріалів стосуються фактів отримання неправомірної вигоди. Рішеннями судів визнано винними та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу 36 посадовців ОВС.

Органами прокуратури за матеріалами, зібраними працівниками ДВБ МВС України, розпочато 1228 кримінальних проваджень. Серед них – 190 проваджень за фактами отримання хабара та неправомірної вигоди, у тому числі 33 кримінальних провадження – стосовно працівників керівного складу ОВС.

За провадженнями, розпочатими у цьому році, вже повідомлено про підозру 288 правоохоронцям. За рішеннями судів засуджено 47 колишніх працівників міліції.

Зокрема, у березні цього року колишній керівник слідчого підрозділу одного з райвідділів УМВС України у Вінницькій області був затриманий працівниками внутрішньої безпеки під час отримання неправомірної вигоди в сумі 8 тисяч гривень за повернення громадянину його паспорта.

Рішенням суду колишнього правоохоронця було визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Він засуджений до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з відстрочкою виконання вироку на 3 роки, а також позбавленням спеціального звання – «майор міліції».

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ