Алла Шлапак: Чиновник, який допустив отруєння дітей - поніс покарання

Алла Шлапак: Чиновник, який допустив отруєння дітей - поніс покарання

30.08.13 14:32 0 1232
Начальник управління освіти Дніпровського району м.Києва Василь Ільєнко, все ж таки, позбавлений займаної посади. Про це повідомила Голова Постійної Комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак.

Як зауважила депутат, гуманітарна Комісія Київради жорстко поставила питання про звільнення В.Ільєнка після того, як у дитсадку № 455 Дніпровського району масово отруїлися діти.

«Хочеться вірити, що тепер, коли відповідальність за надзвичайну подію, яка наразила дітей на небезпеку, поніс чиновник вищого рангу – інші високопосадовці будуть більш відповідальними. Маю надію, що це слугуватиме для них уроком, а принцип, коли карали лише пересічних працівників – докорінно зміниться», - підкреслила Алла Шлапак.

Разом із тим депутат Київради наголошує, що питання із забезпеченням столичних дітей якісним харчуванням досі потребує посиленої уваги – в першу чергу необхідним є збільшення фінансування, а також і врегулювання на державному рівні.

«Потрібно, щоб постачанням продуктів у навчальні заклади займалися не підпільні фірми-одноденки, а компанії з відомим ім’ям. Тоді в тому, що у їдальні дитсадків та шкіл постачається якісна продукція – не буде сумнівів. Адже лідери ринку не будуть ризикувати своїм іміджем заради разової наживи», - зауважує Голова гуманітарної Комісії.

Проте, за словами Алли Шлапак, самотужки змінити принцип, за яким продукти харчування постачаються у навчально-виховні заклади, Київ не може.

«Для вирішення даної проблеми повноважень органу місцевого самоврядування недостатньо. Тому я особисто вже не раз зверталася і до Міністерства освіти, і до парламентарів з вимогою впорядкувати процес постачання продуктів для дитсадків і шкіл на державному рівні. Але, на превеликий жаль, і урядовці, і народні депутати більше зайняті «великою політикою», аніж вирішенням насущних для киян питань. А тим часом наші діти ростуть, вони не можуть чекати – і бути здоровими вони повинні вже сьогодні».


Довідка.

На сьогодні постачання продуктів харчування у навчально-виховні заклади м.Києва відбувається за результатами конкурсних торгів, проведених головними розпорядниками коштів – ними виступають управління освіти районних в м.Києві державних адміністрацій. Однак, діючим є принцип, за яким постачальник, котрий запропонував кращу ціну по одній групі товарів, повинен забезпечити й постачання інших груп товарів, навіть якщо вони не являються профільними у його діяльності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У цьому році підрозділи ...
Наступна новина: На Житомирщині інспектори ...

КОМЕНТАРІ