З 1 вересня в Україні запрацює механізм трансфертного ціноутворення

З 1 вересня в Україні запрацює механізм трансфертного ціноутворення

30.08.13 18:22 0 1236
Закон про трансфертне ціноутворення стане ефективним механізмом протидії неконтрольованому виведенню капіталів до офшорних зон та низькоподаткових юрисдикцій. Поняття «трансферне ціноутворення» ввійде в обіг з 1 вересня 2013 року згідно з положеннями Закону України від 04.07.13 р. № 408-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».
Трансфертне ціноутворення – це система визначення звичайної ціни товарів або результатів робіт (послуг), в операціях, визнаних контрольованими. Принципи трансфертного ціноутворення багато в чому відповідають принципам визначення звичайної ціни, що діють на даний момент.
До поняття контрольованих операцій належать (за умови, що загальна сума розрахунків платника податків за календарний рік із кожним контрагентом становить не менше 50 млн. грн. без ПДВ) наступні господарські операції:
- за придбаннями (продажами) товарів (робіт, послуг), що здійснюються з пов’язаними особами – нерезидентами;
- за придбаннями (продажами) товарів (робіт, послуг), що здійснюються з пов’язаними особами – резидентами, які: задекларували збиток за податком на прибуток за попередній звітний рік; станом на початок звітного року застосовують спеціальні режими оподаткування або сплачують податок на прибуток чи ПДВ не за основною ставкою, а також не були платниками податку на прибуток або ПДВ.
Відтепер суб’єктам господарювання, які застосовують трансфертне ціноутворення, доведеться подавати звіт про контрольовані операції, як вимагає пп.39.4.1 Податкового кодексу України.

Підготовлено інформаційно-комунікаційним відділом
ДПІ у м. Івано-Франківську Головного управління
Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зростання підтримки ...
Наступна новина: Івано-Франківські ...

КОМЕНТАРІ