Івано-Франківські оперативники вилучили вантаж з фальсифікованим спиртом

Івано-Франківські оперативники вилучили вантаж з фальсифікованим спиртом

30.08.13 18:51 0 1165
В ході проведення комплексу оперативних заходів по виявленню та руйнуванню схем незаконного обігу підакцизних товарів на автомагістралі Івано-Франківськ - Коломия працівниками оперативного управління Івано-Франківської державної податкової інспекції виявлено автомобіль з вантажем сумнівного походження. Зокрема, у шести поліетиленових бочках ємкістю 230 л. кожна знаходилась прозора рідина з різким запахом спирту.
Під час перевірки власник вантажівки не пред‘явив жодних документів щодо походження спиртової рідини. Оперативники не виключають, вона мала стати сировиною для підпільного виготовлення алкогольного сурогату.
Оперативники вилучили близько 1400 літрів так званого спирту на суму понад 40 тис. грн.
Наразі за даним фактом в єдиному державному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання, збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв або інших підакцизних товарів). Якість спирту встановить експертно-криміналістична лабораторія.
Загалом в рамках проведених заходів щодо протидії незаконному обігу підакцизних товарів з початку року працівники оперативного управління ДПІ в м. Івано-Франківську вилучили товарно-матеріальних цінностей на суму близько 2 млн.грн., з них 1,7 млн.грн. - підакцизних товарів. Також ними викрито діяльність 1-ого підпільного цеху по виробництву фальсифікованих алкогольних напоїв.
За виявлені порушення у сфері незаконного обігу підакцизних товарів зареєстровано 5 кримінальних проваджень.


Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 1 вересня в Україні ...
Наступна новина: США шукають підтримки ...

КОМЕНТАРІ