США шукають підтримки військової операції в Сирії, попри рішення Британії

США шукають підтримки військової операції в Сирії, попри рішення Британії

30.08.13 18:51 0 1057
Міністр оборони США Чак Гейґел заявляє, що його країна продовжує шукати «міжнародної підтримки» для можливої військової операції проти сирійської влади, незважаючи на рішення британського парламенту, який проголосував проти втручання в Сирію. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Гейґел заявив, що США проводять консультації з союзниками для того, щоб дати відповідь на ймовірне застосування хімічної зброї урядовими силами біля Дамаска.

Парламент Великої Британії пізно ввечері вчора проголосував проти військового удару в Сирії. Голоси у Палаті громад розділилися майже порівну – 272 члени парламенту виступили на підтримку пропозиції уряду про необхідність військової операції проти режиму сирійського президента Башара Асада, 285 були проти.

В урядовій резолюції йшлося про потребу «потужної гуманітарної відповіді, яка, можливо, вимагатиме військової акції».

Коментуючи підсумки голосування, прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявив, що виконає це рішення.

Британський парламент знову розгляне сирійське питання після того, як буде оприлюднена доповідь експертів ООН з хімічної зброї.

Раніше цього тижня США заявили, що мають однозначну думку: сирійський уряд 21 серпня провів масштабну хімічну атаку проти мирних жителів в околицях Дамаска.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: Податкові різниці скасовано ...

КОМЕНТАРІ