В Луцьку міський голова Микола Романюк подякував рятувальникам за злагоджену роботу із ліквідації наслідків зливи

В Луцьку міський голова Микола Романюк подякував рятувальникам за злагоджену роботу із ліквідації наслідків зливи

31.08.13 09:33 0 936
Під час шньої сесії міської ради депутати заслухали звіт начальника Луцького міськрайонного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Василя Оліферчука щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 30.07.2013 року в місті Луцьку.

Він зауважив, що 30 липня Луцьком пройшла сильна злива з шквальним вітром. Внаслідок стихії паралізувався весь рух маршрутних транспортних засобів міста, зазнали значного підтоплення підвальні приміщення закладів охорони здоров'я (обласна дитяча та міська лікарні), загальноосвітніх шкіл, муніципальних установ, житлових будинків громадян. Крім цього на деяких вулицях міста були повалені дерева.

Для ліквідації надзвичайної ситуації в місті пожежно-рятувальними підрозділами області та міста проводились наступні аварійно-рятувальні роботи. Надавалась допомога водіям громадського транспорту щодо вивільнення маршрутних таксі та евакуацію пасажирів на безпечні ділянки по пр. Відродження, Соборності. Крім того, за допомогою пожежно-рятувальної техніки та насосного обладнання здійснено відкачування води в другій міській лікарні, в обласній дитячій лікарні, загальноосвітніх школах № 2, 5, 7, 22 м. Луцька та в управлінні казначейства по вул. Стрілецька.

Василь Оліферчук зазначив, що з маршрутних таксі, що застрягли на затоплених ділянках доріг, рятувальними підрозділами міста евакуйовано 45 чоловік, витягнуто дві карети швидкої допомоги та 17 маршрутних таксі.

Також рятувальними відділеннями проведено розчищення проїжджої частини від повалених дерев по вул. Драгоманова, Соборності, Карпенка-Карого, Ківерцівській, Набережній.

В житлових масивах м. Луцька надано допомогу понад 50 особам, що опинились в підтоплених будинках по проспектах та вулицях Кривоноса, Конякіна, Писаревського, Соборності, Відродження, Нікіщева, Верещагіна.

За словами Василя Оліферчука, уся наявна техніка з насосним обладнанням Луцького гарнізону працювала перші 2 доби в цілодобовому режимі. До проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м. Луцьку була задіяна техніка з підрозділів м. Ковель, Ківерці, Рожище.

Запитання до Василя Оліферчука виникли у депутатів Петра Савчука, Миколи Дендіберіна, Сергія Григоренка та Олександра Плісецького.

Міський голова Микола Романюк подякував рятувальникам за роботу із ліквідації наслідків зливи, що прокотилася містом у кінці липня. За його словами, люди працювали злагоджено та відважно.

Зрештою, обранці громади взяли інформацію Василя Оліферчука до уваги.

Також депутати надали дозвіл на відкриття кредитної лінії комунальному підприємству «Луцькводоканал», згоду на прийняття в міську комунальну власність меморіальної дошки «Гетьману Івану Степановичу Мазепі», внесли зміни до рішення міської ради від 18.08.2010 №65/8 «Про безоплатну передачу газопроводу та електрокабеля на баланс ВАТ «Волиньгаз» і ВАТ «Волиньобленерго».

Однак, завершити роботу депутати так і не змогли, адже не вистачило кворуму. Тому міський голова Микола Романюк оголосив перерву в роботі сесії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Андрій Тягнибок: ...

КОМЕНТАРІ