Луцьк перебуває на 20-у місці в Україні із забруднення атмосферного повітря

Луцьк перебуває на 20-у місці в Україні із забруднення атмосферного повітря

31.08.13 08:11 0 1039
Про це на пленарному засіданні сесії присутніх поінформувала начальник відділу регулювання природокористування, погоджувальної діяльності та моніторингу довколишнього середовища управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тамара Баламут.

Вона зауважила, що у Волинській області у 2012 році в атмосферне повітря міста від стаціонарних та пересувних джерел забруднення потрапило 12.4 тис. тонн шкідливих речовин, що на 2,2% менше, ніж у 2011 році. На кожного жителя в середньому припало по 58,0 кг шкідливих речовин проти 59,7 кг у 2011 році. 11,5 тис.тонн (93%) забруднюючих речовин, що потрапили в атмосферу міста, є викиди від пересувних джерел забруднення. Це на 2,5% менше, ніж у позаминулому році.

Спостереження за станом атмосферного повітря міста здійснює обласний центр гідрометеорології на 3 стаціонарних постах спостережень.

Згідно спостережень у минулому році відбулося зменшення середньомісячних концентрацій по пилу, діоксидах сірки та азоту, оксидах вуглецю та азоту, формальдегіду. Незначне підвищення середньомісячних концентрацій у порівнянні з 2011 роком спостерігалося лише по фенолу.

Тамара Баламут повідомила, що у 2012 році рівень забруднення атмосферного повітря м.Луцька знаходився в межах середнього рівня забруднення атмосфери по Україні. Індекс забруднення атмосфери становив 7,5, у 2011 році він складав 8,6, у 2010 – 10,3.

Враховуючи те, що викиди промислових підприємств міста складають лише 7% від загального обсягу викидів, забруднення атмосферного повітря у місті цілком залежить від кількості та частоти руху транспортних засобів.

Тамара Баламут зазначила, що основними чинниками, які впливають на якість повітря, - є велика кількість автотранспорту, багато автомобілів застарілі, неякісні нафтопродукти.

Питання до доповідача виникли у Григорія Пустовіта, Андрія Козюри, Петра Савчука.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що питання чистоти атмосферного повітря є дуже важливим. І добре, що журналісти ще раз підняли це питання. У Луцьку багато транспорту, зокрема, громадського. Тож на його думку, трішки зменшити викиди в атмосферу можна було б, обмеживши рух приміських автобусів Луцьком. Є автостанції, з яких і має відправлятися громадський транспорт у навколишні села та селища. Микола Романюк зауважив, що він дав доручення своєму заступнику Тарасу Яковлеву працювати над цим питанням.

Також міський голова додав, що необхідно впорядкувати рух великовантажних автомобілів містом. За його словами, цей транспорт не лише руйнує дорожнє покриття, але й забруднює екологію.

Микола Романюк також наголосив, що необхідно доглядати і зберігати зелені зони Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Секретар Чернівецької ...
Наступна новина: На семінарі в прокуратурі ...

КОМЕНТАРІ