На Хмельниччині газифіковано ще два села Славутського району

На Хмельниччині газифіковано ще два села Славутського району

31.08.13 11:55 0 1335
Багаторічна мрія жителів двох населених пунків Славутчини - Ганнополя і найвіддаленішого села Мухарів, що на кордоні з Рівненською областю, здійснилася – у їхніх оселях з’явився газ. На урочистості з цього приводу в рамках робочої поїздки у район завітав голова облдержадміністрації Василь Ядуха. «Соціальні ініціативи Глави держави, усі добрі справи влади, яких зроблено дуже багато у кожному куточку нашого краю, ще раз підтверджують, що в основі роботи влади – людина та її потреби. Переконаний, що лише спільними зусиллями громади та влади усіх рівнів можна досягти бажаних результатів у розбудові села», - наголосив він під час вітальної промови.

На свято у Ганнополі зійшлися чи не усі жителі від малого до старого. Спілкуючись з ними, голова адміністрації зауважив: «44 з 79 сіл Славутського району вже користуються природним газом. газифіковано і ваше село. Саме з цього населеного пункту мережу газопроводу буде розгалужено ще на 20 сіл так званої Ганнопільської зони. На цю роботу виділено з державного бюджету 6,3 мільйона гривень. Завдяки професійній роботі виконавців вже маємо результат».

За останні три роки Хмельниччина зробила великий крок у газифікації населених пунктів і наразі 8 районів вже газифіковано стовідсотково. Славутський край перетнув межу у 55%. І у найближчий час завдяки газифікації сіл Ганнопільської та Мухарівської зон справа у районі виходитиме на фінішну пряму.

«За 3 роки в області газифіковано 265 населених пунктів, прокладено 1,5 тисячі кілометрів газових мереж. Витрачено 200 мільйонів гривень. Це велика робота. Природний газ – це благо цивілізації як для молодого, так і для старшого покоління, і для населення він відіграє важливу роль. Ми продовжуватимемо роботу з газифікації населених пунктів не збавляючи темпів», - сказав голова адміністрації.

Дух свята відчувався і у найвіддаленішому селі Мухарів. « На газифікацію Мухарівського напрямку було прокладено 7,5 кілометрів підвідного газопроводу до перших трьох сіл - Мухарів, Кутки, Шагове. По лінії НАК «Нафтогаз України» виділено більше 2 мільйонів гривень. Ця робота буде неодмінно продовжена, адже по цій зоні заплановано провести газ у цілий ряд населених пунктів. Протяжністю газопроводу складатиме 43 кілометра. На ці цілі закладено 11 мільйонів гривень», - сказав Василь Ядуха, звертаючись до жителів села Мухарів під час урочистостей.

Він щиро привітав громаду із визначною подією у їхньому житті, подякував усім, хто брав участь у газифікації населених пунктів, кращим вручив грамоти обласної державної адміністрації та цінні подарунки.

ДОВІДКОВО: У 2013 році виконано роботи по будівництву вуличних газопроводів у селах Ганнопіль, Глинники, Рівки, Кутки, Киликиїв, Великий Скнит та розпочато роботи в с.Нараївка. У серпні 2013 року розпочато роботи з будівництва підвідних газопроводів між населеними пунктами с.Ганнопіль - с. Понора, Печиводи-Шагове , Великий Скит - Нараївка , Малий Скнит – Шатерники, Хоросток .

На 2014 рік заплановано будівництво вуличних газопроводів в селах Довжки, Хоняків, Понора, Піддубці, Тростянець, Дяків Красносілка, Ногачівка, Дятилівка.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Лицарський турнір "Меч ...

КОМЕНТАРІ