Тернопілля: правоохоронці області спільно працюватимуть над розкриттям тяжких злочинів минулих років

Тернопілля: правоохоронці області спільно працюватимуть над розкриттям тяжких злочинів минулих років

31.08.13 10:16 0 1040
Під головуванням прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів області, на якій йшлося про стан додержання органами внутрішніх справ вимог законодавства щодо розкриття умисних вбивств минулих років, розслідування проваджень даної категорії і прокурорського нагляду у цьому напрямі.

Окрім прокурорів, участь у міжвідомчій нараді взяли керівники структурних підрозділів органів внутрішніх справ.

Прокурор області Геннадій Мовчан звернув увагу учасників наради на те, що в умовах дії нового Кримінального процесуального кодексу України і надалі актуальною залишається потреба у проведенні невідкладних якісних змін у сфері розкриття та розслідування злочинів про умисні вбивства, скоєних у минулих роках.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області, в регіоні ще з дев’яностих років залишаються нерозкритими 33 умисні вбивства. Досудове розслідування по цих особливо тяжких злочинах відновлене, а відомості про них внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Такі провадження перебувають на особистому контролі керівництва прокуратури області.

Геннадій Мовчан зазначив, що розкриття тяжких злочинів потребує взаємодії всіх правоохоронних структур області, і певного часу. Попри це, громадяни мають бути впевненими, що жоден резонансний злочин безкарним не залишиться.

Зокрема, на даний час завдяки вжитим правоохоронцями заходам вдалось розшукати підозрюваного у вчиненні умисного вбивства у минулому році. За цим фактом проводиться досудове розслідування.

За результатами наради керівники правоохоронних органів області узгодили низку спільних заходів з метою підвищення ефективності досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами умисних вбивств минулих років.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Консул Казахстану ...
Наступна новина: Львівщина: шавновні ...

КОМЕНТАРІ