Волинь: попросимо в Бога за врожай!

Волинь: попросимо в Бога за врожай!

31.08.13 14:47 0 1017
Традиційними в області стали Дні поля, під час яких волинські аграрії діляться досвідом, технологіями та презентують продукцію своїх господарств.

Такий захід, присвячений, зокрема, сівбі озимих культур, відбувся у Любомльському районі на базі ТзОВ «Волинь Агро».

Вітали хліборобів з завершенням збору ранніх зернових культур та початком сівби озимих заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк та голова обласної ради Володимир Войтович.

Як повідомив Віталій Карпюк, Україна прямує до того, щоб посісти перше місце в світі з виробництва зерна. «У нашої держави 6 місце з виробництва кукурудзи, її врожайність становить 10 тонн з гектара і стала нормою для аграріїв області. Не треба сидіти, склавши руки й чекати допомоги, потрібно обробляти землі, нарощувати врожаї, тоді люди будуть забезпечені роботою. А держава нині всіляко сприяє розвитку агарного сектору, як великотоварних, так і одноосібних господарств, що пришвидшить утвердження України як сильного гравця на світовому ринку зерна та продовольства, як того вимагає Глава держави » - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

У Дні поля взяли участь і представники польських аграрних підприємств. «Важливо щоб господарі займалися не лише землеробством, а й тваринництвом. Це потрібно робити на нових засадах, об’єднуватися у кооперативи, створювати великотоварні організації, оснащені новітньою технікою з використанням новітніх технологій. Хоча варто зауважити, що у вас на Волині ці засади активно втілюються в життя» - розповідав директор Українського Центру Бізнесу в Польщі Ян Маньковський.

Насіннєві господарства області та підприємства-постачальники насіння та агрохімікатів презентували кращі сорти зернових культур, інформували про сучасні технології вирощування зернових.

На завершення священики Любомльського району провели обряд освячення посіву озимих зернових на урожай 2014 року. А сільські та селищні ради району презентували свої території, демонструючи композиції з фруктів та овочів, вироби з соломи, вишиті хрестиком і бісером ікони та багато інших виробів декоративно-прикладного мистецтва.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вадим Гураль нагородив ...
Наступна новина: У Палаці культури міста ...

КОМЕНТАРІ