Віталій Михайлішин нагородив чернівецьких підприємців

Віталій Михайлішин нагородив чернівецьких підприємців

31.08.13 14:07 0 1025
Напередодні Дня підприємця секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин вручив підприємцям міста почесні грамоти виконавчого комітету міськради та цінні подарунки за вагомий внесок у розвиток економіки Чернівців.

«Підприємництво – це основа структурного реформування економіки та соціального розвитку суспільства, яке динамічно зростає і розвивається як в кількісному, так і в якісному відношенні, є джерелом створення нових робочих місць та наповнення доходної частини міського бюджету, – зазначив керманич міста. – Упродовж останніх років підприємництво не тільки зберігає досягнуті позиції, але й посилює свій вплив на формування загальних соціально-економічних показників в різних галузях господарського комплексу міста, є важливим чинником підвищення конкурентоспроможності виробництва, зміцнення позицій українського товаровиробника на внутрішньому і світовому ринках.

За останні роки суттєво змінився зовнішній вигляд міста, побудовано багато сучасних об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг. Продукція багатьох підприємств малого та середнього бізнесу Чернівців добре відома далеко за межами нашої області. Зусилля міської влади спрямоване на сприяння суб’єктам підприємництва у запровадженні та веденні власного бізнесу, удосконалення ресурсної та інформаційної підтримки, регуляторних процесів, спрощення процедури реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, видачі їм документів дозвільного характеру та наданні адміністративних послуг, розширення сучасної мережі об’єктів інфраструктури, пошуку нових форм фінансової та матеріально-технічної підтримки, створення нових робочих місць тощо.

На вирішення потреб малого бізнесу спрямовані заходи з реалізації Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Чернівцях на 2013-2014 роки. Представники малого і середнього бізнесу активно долучаються до вирішення найважливіших питань економічного розвитку міста. За це їм велика вдячність».

Для довідки:

У Чернівцях працюють 38,1 тис. суб’єктів малого і середнього бізнесу, з них 29,7 тис. фізичних осіб – підприємців. До роботи у сфері малого бізнесу залучено майже 83,0 тисячі найманих працівників. Обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) малими та середніми підприємствами міста досягнув 9,5 млрд. грн., що становить 30,6 % від загального обсягу реалізації продукції суб’єктами господарської діяльності.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 70 ...
Наступна новина: Закарпатські розшуковики ...

КОМЕНТАРІ