Підприємців Чернігова привітали з професійним святом

Підприємців Чернігова привітали з професійним святом

31.08.13 15:07 0 971
Кращих підприємців Чернігова напередодні професійного свята відзначили в Чернігівській міській раді.

За словами заступника міського голови – начальника фінансового управління міської ради Віктора Бистрова, саме підприємці є партнерами місцевої влади у вирішенні існуючих проблем регіону, тому з боку органів виконавчої влади постійно здійснюється робота з налагодження співпраці та створення сприятливих умов для активізації підприємницької діяльності. «Чим успішніші наші підприємці – тим краще для нашого міста і його казни», - зауважив головний фінансист обласного центру.

Він повідомив, що цього року надходження до міського бюджету від малого й середнього бізнесу перевищили всі очікування. За статистикою, за результатами I півріччя 2013 року кількість малих підприємств у Чернігові досягла 2402, що на 9,4 % більше від запланованого показника на 2013 рік, кількість фізичних осіб - підприємців станом на 01.07.2013 року цей показник становить 19911 осіб, що складає 96,2 % від запланованого показника програми на 2013 рік. За даними міських податківців, надходження до місцевого бюджету від діяльності суб'єктів малого підприємництва за I півріччя складають 25,3 %, середнього підприємництва – 16,89% від загальних надходжень до місцевого бюджету.

Економічні кількісні та якісні показники стану розвитку малого підприємництва у Чернігові свідчать про стабільні тенденції, які відбуваються в цьому секторі економіки, та дозволяють дотримуватись виконання планових показників Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м.Чернігові на 2013-2014 роки. «Створення нових робочих місць, забезпечення населення необхідними товарами й послугами, благодійна діяльність - все це важливі складові вашої участі в розвитку нашої держави й міста, зокрема», - звернувся заступник міського голови до учасників святкової зустрічі.

Особливу увагу В. Бистров звернув на те, що наразі важливо вести політику максимального стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, як на державному, так і на місцевому рівнях. Це розробка відповідної нормативної бази, програмний підхід до підтримки підприємництва, розширення доступу до фінансових чи кредитних ресурсів і інновацій, забезпечення повної і своєчасної інформації, організація професійної підготовки та підвищення кваліфікації кадрів малого бізнесу. На його думку, в обласному центрі в цьому напрямку здійснюється системна робота, довкола якої об’єдналися більшість відповідальних служб і підрозділів.

В. Бистров подякував підприємців за їхню працю та ділову ініціативу, запросив до співпраці, кращим із них вручив відзнаки.

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

Абакумов Дмитро Миколайович – фізична особа-підприємець (розробка та виготовлення металообробного обладнання);

Ібрагімова Лілія Салім'янівна – керівник АРТ-студії «Колібрі»;

Краснопольська Ольга Іванівна – генеральний директор приватного виробничо-комерційного підприємства «Арт - студія»;

Моргун Петро Михайлович – фізична особа-підприємець (виробництво та ремонт ювелірних виробів);

Петренко Максим Іванович – фізична особа-підприємець (послуги з перевезення).

Подякою Чернігівського міського голови відзначені:

Агій Катерина Федорівна – фізична особа-підприємець (дизайнерські та ландшафтні послуги);

Березинець Ірина Геннадіївна – керівник Чернігівського обласного осередку Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця»;

Булат Оксана Миколаївна – фізична особа-підприємець (ремонт та обслуговування транспортних засобів, послуги з перевезення)

Демченко Володимир Григорович – фізична особа-підприємець (механічне оброблення металевих виробів);

Дмитрук Жанна Петрівна – директор Чернігівської косметичної компанії «TianDe»;

Мальцева Ірина Михайлівна – фізична особа-підприємець (надання послуг у сфері виробництва та ремонту побутових виробів);

Смоляк Юрій Олександрович – фізична особа-підприємець (оптова торгівля продуктами харчування);

Стрільченко Алла Володимирівна – фізична особа-підприємець (торгівля продуктами харчування).

За матеріалами управління споживчого ринку та підприємництва міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 8 вересня Луцький парк ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ