Пожежно-тактичні навчання на Хмельницькій АЕС

Пожежно-тактичні навчання на Хмельницькій АЕС

31.08.13 12:01 0 1124
29 серпня 2013 року на Хмельницькій АЕС пройшли пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної пожежі.

Дотримання правил пожежної безпеки на потенційно небезпечному об’єкті, а саме на АЕС, вимагає суворої та підвищеної уваги з боку пожежно-рятувальних підрозділів. Основою безпечного гасіння пожежі в електроустановках під напругою є суворе дотримання організаційно-технічних заходів, а також свідома дисципліна учасників гасіння. Саме для цього періодично проводиться перевірка боєздатності підрозділів пожежно-рятувальної служби, взаємодії оперативного персоналу Хмельницької АЕС з оперативно-рятувальними підрозділами.

За тактичним задумом навчань в результаті пошкодження ізоляції силового кабелю в кабельному напівповерсі виникло його коротке замикання з загорянням та розповсюдженням вогню по кабелю в напівповерсі в будівлі блоку допоміжних споруд (БДС) відкритого розподільчого пристрою (ВРП) 750/330 кВ.

До місця умовної пожежі за сигналом «Збір Аварія» прибув оперативний черговий ОКГ державного пожежно-рятувального загону та черговий караул пожежної частини. На час прибуття пожежних підрозділів площа пожежі становила 55 м². Прибувши до місця, керівник гасіння пожежі, організував штаб пожежогасіння до складу якого включив представників гідротехнічного та електроцеху ХАЕС, провів розрахунки сил і засобів необхідних для гасіння пожежі. Вогнеборці негайно розпочали розгортання, встановили пожежні автомобілі на джерело води та почали гасіння пожежі, захищаючи вище та нижче розташовані приміщення. На місці пожежі організовано дві оперативні дільниці, перша з гасіння пожежі кабельного напівповерху блоку допоміжних споруд ВРП, друга з захисту технологічного обладнання.

Завдяки спільним діям пожежно-рятувальної служби та персоналу ХАЕС загоряння було ліквідовано. Після завершення навчань було підведено підсумки, відмічено негативні та позитивні сторони в роботі особового складу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Черкаські Мавпи" у ...
Наступна новина: Понад 780 тернопільських ...

КОМЕНТАРІ