На Тернопіллі кременеччина у новому навчальному році планує забезпечити 85% дітей віком від 3 до 6 років дошкільною освітою

На Тернопіллі кременеччина у новому навчальному році планує забезпечити 85% дітей віком від 3 до 6 років дошкільною освітою

31.08.13 09:17 0 998
В районному центрі підбили підсумки готовності до нового навчального року. Відбулося розширене засідання колегії відділу освіти Кременецької райдержадміністрації з питань реалізації в районі завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року. Участь в колегії взяв директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Іван Запорожан. Під час виступу перед освітянами він нагадав, що на основі аналізу сучасного стану розвитку освіти в Україні Указом Президента від 25 червня 2013 року схвалено Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року. Відтак, переконаний Іван Запорожан, забезпечення реалізації завдань, поставлених Президентом України, - спільна справа для органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, для всіх небайдужих людей.

Влада Кременеччини під час колегії відзвітувала, що усі розпорядження Голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна щодо підготовки до нового навчального року виконані. У навчально-виховних закладах завершені поточні ремонти класних кімнат, роботи з ремонту приміщень загального користування (коридорів, майстерень, їдалень), упорядкування спортивно-ігрових майданчиків й прилеглих територій. Завершені роботи з облаштування внутрішніх вбиралень в загальноосвітніх закладах, проводиться робота по заміні старих вікон на металопластикові.

Для забезпечення потреб підвозу учнів і педагогічних працівників в районі є 4 шкільні автобуси, які придбані за кошти державного бюджету. Цьогоріч за новими програмами розпочнуть навчальний рік учні других та п’ятих класів. Усі навчальні заклади забезпечені підручниками та навчально-комп’ютерними комплексами.

Голова Кременецької РДА Юрій Фецович у своєму виступі звернув увагу освітян на те, що пріоритетами на 2013/2014 навчальний рік для закладів галузі освіти району є удосконалення і розвиток мережі навчальних закладів, приведення її у відповідність до демографічної ситуації та дійсних потреб населення, впровадження нових Державних стандартів початкової і базової загальної середньої освіти, охоплення не менше 85% дітей віком від 3 до 6 років дошкільною освітою.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ