Голова Тернопільської ОДА рекомендує банкам бути більш лояльними до позичальників коштів для придбання доступного житла

Голова Тернопільської ОДА рекомендує банкам бути більш лояльними до позичальників коштів для придбання доступного житла

31.08.13 10:31 0 957
На Тернопіллі реалізується національний проект "Доступне житло". З початку 2013 року в області оформлено 24 іпотечних кредитів на суму 5680 тис грн. За період дії програми укладено 50 договорів відшкодування частини процентів за кредитами, надано консультації 578 громадянам. Як реалізовується програма в області і яким чином втілити її у життя найефективніше говорили учасники засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації під головуванням керівника регіону Валентина Хоптяна. Голова ОДА зазначив, що забезпечення громадян доступним житлом є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики держави і який виражений у соціальних ініціативах Президента України. Регіон має все зробити, щоб інформація про програму дійшла до кожного мешканця, - переконаний очільник області.

На Тернопіллі міжвідомчою комісією акредитовано 15 об'єктів житлового будівництва, в яких можливе здійснення придбання житла із залученням коштів держаного бюджету. За словами начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимира Марченка, в області виділено та зарезервовано 23 земельні ділянки площею близько 6,74 га, які можуть бути використані для потреб доступного житла, в тому числі у місті Тернополі 2 земельні ділянки 1,21 га загальною площею.

Зважаючи на актуальність питання Валентин Хоптян доручив продовжити популяризацію програм надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, проводити належний відбір забудовників та об'єктів для участі у державних житлових програмах. Також очільник області рекомендує банківським установам при визначенні платоспроможності позичальників за кредитами на придбання доступного житла застосовувати норму про можливість визначення платоспроможності позичальників з урахуванням доходів їх поручителів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ