На семінарі в прокуратурі Волині обговорено питання організації та здійснення наглядової діяльності у сфері охорони атмосферного повітря

На семінарі в прокуратурі Волині обговорено питання організації та здійснення наглядової діяльності у сфері охорони атмосферного повітря

31.08.13 08:14 0 1095
У прокуратурі Волинської області відбувся науково-практичний семінар за участі прокурорських працівників, які згідно розподілу обов’язків займаються питаннями захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері.

На семінарі обговорено питання організації та здійснення наглядової діяльності у сфері охорони атмосферного повітря.

Відкриваючи семінар, заступник прокурора області Вадим Веніславський зауважив, що інтенсивний розвиток промисловості, зростання міст, збільшення кількості транспортних засобів в області призводять до забруднення повітря. Це завдає суттєвої шкоди економіці, здоров'ю людей та природному середовищу. За даними Волинського обласного управління статистики, у 2012 році в атмосферне повітря надійшло понад 50 тис. тонн шкідливих речовин. Тому питання захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері наразі є дуже важливим напрямком прокурорської діяльності.

Учасники семінару обговорили загальні питання організації наглядової діяльності органів прокуратури у сфері охорони атмосферного повітря, а також ознайомилися з порядком проведення перевірок додержання вимог законодавства у даній сфері органами державної влади, місцевого самоврядування та контролю.

Про основні завдання органів Головного управління Держсанепідемслужби в області під час здійснення контролю за додержанням законодавства про охорону атмосферного повітря розповів начальник відділу цього управління в області Анатолій Кусій.

З методикою нарахування збитків за порушення законодавства про охорону атмосферного повітря присутніх ознайомив заступник начальника відділу Державної екологічної інспекції в області Анатолій Штондін.

Підсумовуючи семінар, заступник прокурора Волині Вадим Веніславський наголосив, що органи прокуратури області, застосовуючи усі надані законом повноваження, вживатимуть вичерпних заходів задля запобігання та припинення в області порушень екологічного законодавства, аби волиняни могли дихати чистим повітрям.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк перебуває на 20-у ...
Наступна новина: У Львові відбулось закриття ...

КОМЕНТАРІ