Волинська область: трапилась умовна аварія на потенційно-небезпечному підприємстві міста Ковеля

Волинська область: трапилась умовна аварія на потенційно-небезпечному підприємстві міста Ковеля

31.08.13 12:44 0 1050
29 серпня у місті Ковелі відбулися комплексні тактичні навчання служб цивільного захисту на потенційно-небезпечному підприємстві ТзОВ «Калина».

На території підприємства пролунала тривога та магнітофонний запис з оголошенням, що внаслідок порушення вимог правил безпеки праці під час проведення ремонтних робіт стався викид аміаку з лінійних ресиверів. Хмара отруйної речовини поширюється в північно-західному напрямку, де розташовані інші промислові об’єкти та житлові будинки.

Працівників підприємства евакуйовані з робочих місць, черговий персонал зателефонував до служби «101».

За викликом на місце події оперативно прибули працівники державної пожежно-рятувальної частини №4 м. Ковеля.

Силами першого підрозділу рятувальників організовано евакуацію потерпілих з компресорного цеху, де сталася аварія. Ковельські рятувальники в захисних костюмах Л-1 та в апаратах на стисненому повітрі на спеціальних ношах винесли двох «непритомних» працівників, надали першу долікарську допомогу та передали їх медикам швидкої допомоги.

Друге відділення бійців ДСНС провели бойове розгортання і для осадження хмари аміаку подали спеціальний водяний ствол за допомоги встановленої з підвітряної сторони автодрабини.

У підсумку навчань, мета заходу була досягнута: вдалось відпрацювати практичні дії служб цивільного захисту міста Ковеля з ліквідації надзвичайної ситуації для чіткої взаємодії між органами управління, підрозділами ДСНС України в області, аварійними службами та керівництвом ТзОВ «Калина» міста залізничників.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Збаразькому районі ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ