Лицарський турнір "Меч короля Данила" повернув тернополян в історичне минуле

Лицарський турнір "Меч короля Данила" повернув тернополян в історичне минуле

31.08.13 11:56 0 1146
28 серпня 2013 року в Тернополі до Дня міста відбувся лицарський турнір "Меч короля Данила". Хлопці в обладунках відтворили атмосферу, яка панувала на українських землях кілька століть тому. Ініціяторами та організаторами заходу виступили тернопільський клуб історичної реконструкції "Галицька дружина", який діє у місті вже 3 роки, міська рада та міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Аби помірятися силою, біля тернопільського замку зібралися члени клубів історичної реконструкції з Тернополя, Львова та Вінниці. Загалом у змаганнях взяли участь близько двох десятків юнаків. Спочатку відбулися масові бої: лицарі зустрічалися під час трьох герців, завдання для кожного було – не впасти у сутичці: той, хто вистоїть до кінця, принесе перемогу своїй команді. Потім хлопці провели класичний турнір у номінації "щит – меч". Першість у цих змаганнях здобули львів'яни, серед яких найсильнішим виявився Володимир Прокоф'єв.

Учасник лицарського турніру Богдан Кагітін цікавиться історією з дитинства; почувши про тернопільський клуб історичної реконструкції "Галицька дружина", радо вирішив вступити до нього. Хлопець розповів, що взяти участь у цьому турнірі для нього – велике задоволення, "адже кожен учасник має можливість відчути, як жилося нашим предкам, показати свою силу, сміливість, завзяття, заглибитися в історію, дізнатися більше цікавого".

Високо оцінив лицарський турнір і привітав тернополян із Днем міста голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький: "Я вдячний Богу, що живу у цьому прекрасному місті, де привітні, доброзичливі люди, де завжди панує світла, позитивна атмосфера. у кожного з нас свято, тож, щиро вітаю усіх жителів Тернополя з Днем міста. Бажаю міцного здоров'я, злагоди, достатку і миру у ваших оселях, і, звичайно, щоби жити у цьому чудовому місті ставало усе краще, комфортніше, цікавіше. Хочу відзначити, що такі заходи, як цей турнір, є окрасою Тернополя, а лицарі, які беруть участь у боях, – чудовий приклад для сучасної молоді. Саме такі заходи зроблять молоде покоління патріотичним, свідомим, а тому ці турніри варто проводити частіше. Сподіваюся, кожен, хто побачив це видовище, не лишився байдужим до історії свого народу й рідного міста".

Світлини: https://plus.google.com/u/1/photos/102250370956517014192/albums/5917787071957306273?hl=ru

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: "Черкаські Мавпи" у ...

КОМЕНТАРІ