У Рівненській області громаді - вирішення наболілих питань, одиноким пенсіонерам - мобільні телефони

У Рівненській області громаді - вирішення наболілих питань, одиноким пенсіонерам - мобільні телефони

31.08.13 09:22 0 1020
У селі Крупове Дубровицького району, що на Рівненщині, 29 серпня відбулась зустріч громади із заступником голови обласної ради Олександром Чуприною та представниками УМВС України в Рівненській області, зокрема, із заступником начальника управління Ігорем Камінським, начальниками галузевих служб та працівниками тамтешнього райвідділу міліції.

Темою спілкування стали проблемні питання, притаманні Дубровиччині. А це і нелегальний видобуток бурштину, крадіжки металу, незаконне вирубування лісу та інші, які вже стали наріжним каменем для селян.

До сільського клубу культури цього дня прийшли люди, аби поспілкуватися про наболіле з представниками влади, міліцією та журналістами.

— Ми — влада і, в першу чергу маємо дбати про Вас — наших громадян, — говорив присутнім заступник голови обласної ради Олександр Чуприна. — Ми по всіх районах, де ведеться несанкціонований видобуток бурштину, створюємо громадські організації, до складу яких входитимуть місцеві жителі, які самі будуть законно видобувати бурштин, займатимуться рекультивацією землі та сплачуватимуть до бюджету податки. Для цього ми з відповідними пропозиціями виходимо до Уряду, аби упорядкувати законодавство.

До того ж, прямо в залі правоохоронці вручили 83-річній Тетяні Вальковець мобільний телефон, аби самотня пенсіонерка телефонувала до міліції в будь-який час, коли потрібна буде допомога правоохоронців. Адже саме люди похилого віку найчастіше стають жертвами шахраїв, які активізувались останнім часом. З рук вартових порядку мобільні телефони отримали ще троє одиноких пенсіонерів села Крупове.

— У телефони введено номери екстрених служб міліції, а саме кол-центру 102, контактного центру, який безпосередньо підпорядкований начальникові УМВС, начальнику райвідділу міліції, місцевої чергової частини та дільничного інспектора міліції, — розповідає начальник Дубровицького РВ Василь Зелінський. — Людині лишень потрібно натиснути на телефоні клавішу з відповідною цифрою.

Насамкінець правоохоронці взяли участь у конференції освітян, де був продемонстрований фільм, підготовлений сектором зв’язків з громадськістю, про роботу міліції з профілактики злочинів серед неповнолітніх та недопущенню злочинів, скоєних підлітками.

— Таким чином ми хочемо залучити всі освітянські заклади до співпраці з міліцією, аби вберегти від злочинних посягань всіх неповнолітніх без винятку. Адже діти — це наше майбутнє, – каже заступник начальника УМВС України в Рівненській області полковник міліції Ігор Камінський.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ